ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Δελτίο τύπου για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών από την Οργ. Μελών ΣΥΡΙΖΑ και Π.Σ. Αίγινας.

Τις επιπτώσεις στα χαμηλά  εισοδήματα και  τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες  που θα επιφέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην Αίγινα επισημαίνει με Δελτίο Τύπου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας και η Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας.

Σχετικά:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύξηση αντικειμενικών αξιών στην Αίγινα

Αίγινα  21 Ιουλίου 2021

 Φίλες και φίλοι, 

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αδικαιολόγητες και εξοντωτικές αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα των Δήμων της Α΄ & Β΄ Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίες θα επιφέρουν δυσβάσταχτη φορολογική επιβάρυνση και απώλεια κοινωνικών επιδομάτων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα: 

Στην Αίγινα εντάσσονται και θα έχουν τιμές ζώνης περιοχές όπως η Πέρδικα, ο Μεσαγρός και η Σουβάλα με  αύξηση των τιμών +20,58%.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα επιφέρουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και σε 20 ακόμη φόρους και τέλη, σε μια οικονομική συγκυρία βαθιάς ύφεσης κι ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας.

Για παράδειγμα αναμένεται να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση στην φορολογία εισοδήματος  λόγω αύξησης των τεκμηρίων, σε οποιαδήποτε  μεταβίβαση ακίνητων, στον λογαριασμό των παροχών ηλεκτρικής ενεργείας λόγω αύξησης του πόσου που αποδίδεται στις Δήμους. 

Η αύξηση αυτή αναμένεται  να επιδράσει αρνητικά στην κατακερματισμένη μικρή οικονομία του νησιού που εξαρτάται σημαντικά από τον τουρισμό την παροχή υπηρεσιών, τον πρωτογενή τομέα και παλιότερα από την  οικοδομή.

Ταυτόχρονα, αυτό το μέτρο σε πολλά νοικοκυριά πχ ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και σε επαγγελματίες στην Αίγινα (εστίαση, ψαράδες, γεωργούς, ελεύθερους επαγγελματίες) θα προκαλέσει σημαντική απώλεια κοινωνικών επιδομάτων, καθώς ένα από τα βασικά κριτήρια για την χορήγησή τους, είναι το ύψος της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

Η απώλεια θα αφορά στο:

  • Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
  • Στεγαστικό επίδομα
  • Επίδομα θέρμανσης
  • Έκπτωση για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός πως η κυβέρνηση επιλέγει να αυξηθούν οι κατώτατες τιμές σε περιοχές σαν την Αίγινα στις οποίες διαμένουν εργαζόμενοι που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους εν μέσω πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνεται σημαντική πτώση των αξιών σε ακίνητα περιοχών ανώτερης εισοδηματικής κλάσης, όπως στο Ψυχικό, στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα.

Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Αίγινας και οι βουλευτές μας έχουν  ζητήσει άμεση διόρθωση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης, αφού από αυτό το μέτρο πλήττονται οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Μεσούντος του καλοκαιριού με Κ.Υ.Α. ανακοινώθηκε η αύξηση τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών, κάτι που μπορεί να επιφέρει δυσκολίες για τους ιδιοκτήτες  των μικρών σκαφών και ακολούθ...

image descriptionΑίγινα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ       ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ό...

image descriptionΑίγινα

Με  καινούργια χρώματα ντύθηκε  το γήπεδο μπάσκετ στο 2 ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη. Οι εργασίες  συντήρησης και επίστρωσης  του νέου υλικού ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομά...

image descriptionΑίγινα

Ένα σεργιάνι  στον κόσμο μας υπόσχονται απόψε τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος  Als in terra που ανοίγουν σήμερα την αυλαία  του 11ου Φεστιβάλ  Θεάτρου Αίγινας στις 21.15 στην αυ...

image descriptionΑίγινα

Ανακοίνωση αλλαγής τόπου διεξαγωγής της συναυλίας Δήμητρας Γαλάνη - Μιχάλη Χατζηγιάννη  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « τρεις ιστορικές πόλεις εορτάζουν τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας» ...

image descriptionΑίγινα

Έντονα συζητείται τον τελευταίο καιρό η επαναδραστηριοποίηση  του πλοίου «Αγία Μαρίνα Αιγίνης» (ex AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)  στη  γραμμή Πειραιάς – Σουβάλα – Αγία Μαρίνα. Βρισκόμαστε στην καρδι...