ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο Λεούσειο Ίδρυμα.

Τη  μετατροπή του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος σε μια σύγχρονη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων για όλο  το Σαρωνικό προοιωνίζει η εγκατάσταση από την προηγούμενη βδομάδα  του εργολάβου.

Η μεγάλη πινακίδα  της Περιφέρειας Αττικής, με  χρήματα της οποίας  πραγματοποιείται το έργο έχει τοποθετηθεί έξω από τον περίβολο του Ιδρύματος και πληροφορεί για τον ανάδοχο  του έργου, την κατασκευαστική εργασία και τον προϋπολογισμό του έργου.

Το κτίριο έχει αδειάσει από  τον εξοπλισμό που είχε και χάρη στην εθελοντική εργασία πολλών συνανθρώπων μας μεταφέρθηκε, ένα μέρος του, στις εγκαταστάσεις  της Κατασκηνώσεως στον Τούρλο και ένα άλλο μέρος του εξοπλισμού που αφορά το συσσίτιο, σε χώρους της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου.

Το χώρο του Λεουσείου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Αρχαιολογίας, με γεωλόγο, μηχανικούς, αρχαιολόγο όπου εξέτασαν με τομές έως και δύο μέτρα, τον χώρο  του πάρκινγκ για τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα. Το έργο έχει αναλάβει το Τεχνικό Γραφείο του κ. Αλέξανδου Δόβα, ενώ ο κ. Δημήτρης Κουφόλαμπρος έχει αναλάβει από  την πλευρά  της Μητροπόλεως την επίβλεψη των εργασιών.

Στο κτίριο θα  γίνουν εργασίες ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης με σκοπό να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο πλήρως εξοπλισμένο και σύμφωνα με τις τελευταίες  προδιαγραφές που εμπερικλείουν σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, περιβαλλοντικούς όρους  και βιολογικό καθαρισμό.

Ο χώρος  του πάρκιγκ θα σκαφτεί έως τέσσερα μέτρα και θα δημιουργθεί υπόγειο, ενώ η κύρια είσοδος  του κτιρίου θα είναι από τη  βόρεια πλευρά.

Το χρονοδιάγραμμα  προβλέπει  την παράδοση  του έργου σε διάστημα 22 μηνών οπότε θα γίνει η διοικητική παραλαβή του και ενάμιση χρόνο ακόμα για την οριστική παραλαβή σε περίπτωση που προκύψουν κάποια  τεχνικά θέματα λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει το έργο αυτό και είναι σε αγαστή συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας. Τη  διεκπεραίωση των μελετών και την επικαιροποίηση τους  έφερε εις πέρας με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας και προέδρου του Ιδρύματος κ. Εφραίμ, ο πρωτοσύγκελλος  της Ι. Μητροπόλεως αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, ταμία  του Δ.Συμβουλίου του Ιδρύματος. Τη μεταφορά  του παλαιού εξοπλισμού του Ιδρύματος ανέλαβε ο Διευθυντής του π. Νεκτάριος Κουκούλης μαζί με εθελοντές.

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή 23 Ιουλίου η μεγάλη συναυλία Δ. Γαλάνη - Μ. Χατζηγιάννη για τα 200 χρόνια στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας (VIDEO)Αίγινα

Ανακοίνωση αλλαγής τόπου διεξαγωγής της συναυλίας Δήμητρας Γαλάνη - Μιχάλη Χατζηγιάννη  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « τρεις ιστορικές πόλεις εορτάζουν τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας» ...

Αίγινα:Εξετάζεται η δρομολόγηση του πλοίου "Αγία Μαρίνα Αιγίνης για Σουβάλα - Αγία Μαρίνα.Αίγινα

Έντονα συζητείται τον τελευταίο καιρό η επαναδραστηριοποίηση  του πλοίου «Αγία Μαρίνα Αιγίνης» (ex AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)  στη  γραμμή Πειραιάς – Σουβάλα – Αγία Μαρίνα. Βρισκόμαστε στην καρδι...

Αίγινα:Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας Δελτίο Τύπου για το νέο κύμα πανδημίας  και τους εμβολιασμούς.Αίγινα

Για  το νεό κύμα πανδημίας  και  τους τρόπους διαχείρισης αυτής κάνει λόγο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας.  Ανάμεσα στα άλλα καταγράφετια κριτική προς την κυβ...

Αίγινα: Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Με αφορμή την επίσκεψη της Πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου Ναυτιλίας στην Αίγινα.Αίγινα

Με αφορμή  την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού κ. Κ. Κατσαφάδου η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ  θέτει, με το Δελτίο...