ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Οι Επιτάφιοι στην Αίγινα.

Στολισμένοι Επιτάφιοι με πολύ αγάπη και πίστη περιμένουν σήμερα τους προσκυνητές  τους στις εκκλησιές και τα μοναστήρια  του νησιού. Στις αποχρώσεις  του λευκού, του κόκκινου αλλά και του μωβ και του λιλά, οι ενορίτισσες δεν ξενύχτησαν όπως άλλες χρονιές, αλλά  πρόλαβαν από νωρίς να ετοιμάσουν το κουβούκλιο του επιταφίου, ενώ σε κάποιες ενορίες  στόλισαν  τον επιτάφιο σήμερα  το πρωί.

Αρκετός κόσμος επισκέπτεται  και προσκυνά με αργούς ρυθμούς και με όλα  τα προβλεπόμενα μέτρα  να τηρούνται, με μάσκες  και με αποστάσεις, προσκυνούν το Πανάγιο Σώμα του Κυρίου και  το Σταυρό.

Στο ναό  της Παναγίτσας ο Επιτάφιος περιμένεις  τους πιστούς στον πρόναο. Μια πολύ έξυπνη και πρακτική λύση που ταιριάζει και διευκολύνει πολύ την επικρατούσα συνθήκη.

Το βράδυ οι Επιτάφιοι  θα λιτανευτούν γύρω από τον κάθε ναό  στο προαύλιο χώρο.

Εικονίζονται με τη σειρά  οι Επιτάφιοι από: την Ευαγγελίστρια της Κυψέλης, του Ασωμάτους, τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, τον Άγιο Νικόλαο, την Παναγίτσα και τους Αιγινήτες Αγίους στο Λιβάδι.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Η εστίαση επέστρεψε - Ζωντάνεψαν από κόσμο οι καφετέριες της παραλίες (Φωτογραφίες)Αίγινα

«Ζωή» πήραν ξανά, μετά από έξι ολόκληρους μήνες αναστολής λειτουργίας, από νωρίς το πρωί τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα, φυσικά, και στην παραλία της Αίγινας. Το Saronic Ma...

Αίγινα: Ευχαριστήρια επιστολή από το Λεούσειο Εκκλησιαστικό ΊδρυμαΑίγινα

Ευχαριστίες  για τις μεγάλες προσφορές  σε τρόφιμα προς  το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ώστε να συνεχίζετε απρόσκοπτα η λειτουργία  του καθημερινού συσιτίου απόρων, εκφράζει με ε...