ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Ιστορικό λεύκωμα: "Η Αίγινα του Καποδίστρια"

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για  το Ιστορικό λεύκωμα "Η Αίγινα  του Καποδίστρια" που παρουσιάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 26 Μαρτίου στο ανακαινισμένο κτίριο  του Κυβερνείου παρουσία  του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια.

Το λεύκωμα από χθες  Δευτέρα 29/3 διατίθεται  σε δύο σημεία  της  Αίγινας, στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" και στο Κέντρο Τύπου στην παραλία  της Αίγινας, και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι κάποιες στιγμές υπήρχαν μικρές  ουρές έξω από το "Λυχνάρι"

Απόψε (Τρίτη 30/3) εξαντλήθηκε  σχεδόν και η δεύτερη  διανομή στο "Λυχνάρι". Συνολικά  σε κάθε σημείο έχουν διατεθεί από 400  αντίτυπα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον δεν εκδηλώνεται μόνο από ανθρώπους των γραμμάτων και γενικά από όσους ενδιαφέρονται για  τα πολιτιστικά  πράγματα του νησιού, αλλά και από απλούς ανθρώπους. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης εκδηλώνεται από ανθρώπους εκτός  Αιγίνης οι οποίοι τηλεφωνούν και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα αντίτυπο.

Η δημοσιότητα που δόθηκε στην παρουσίαση  του, αλλά και το γεγονός  ότι με την έκδοση του καλύφθηκε ένα κενό που υπήρχε σε αυτό  τον τομέα, αποτυπώνεται  στη μεγάλη ζήτηση  του λευκώματος.

Το λεύκωμα  διανέμεται  δωρεάν κι αυτό έχει βοηθήσει πολύ  στην κίνηση του. Είναι μια προσφορά  της Βουλής  των Ελλήνων και μια προσπάθεια της  Επιτροπής  του Δήμου Αίγινας  για το 2021  που πραγματικά εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.

Ήδη πρέπει ο Δήμος Αίγινας να σχεδιάσει τη δεύτερη έκδοση του λευκώματος και να εξασφαλίσει πόρους  για  την έκδοση  του. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει  αυτή η εργασία  και να είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη της Αίγινας  και ως αναμνηστικό σε κάθε επίσημο επισκέπτη. Μια έντυπη μαρτυρία  για την Ιστορία  της Αίγινας των Νεοτέρων χρόνων που αρκετές φορές έχει αμφισβητηθεί.

Πλέον υπάρχει ένα λεύκωμα  γεμάτο από  τις σχετικές πηγές, τα έγγραφα, τα ντοκουμέντα  τις εικόνες, τους χάρτες, τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη θέση  της Αίγινας ως πρώτης πρωτεύουσας  του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Η εκδοτική προσπάθεια περατώθηκε  χάρη στην εκδοτική επιμέλεια  του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Προβή και την εργασία  των κ.Προνόης Θεολογίδου, Διονύση Καλαμάκη και Μάρως Αδάμη - Καρδαμίτση. 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ενημέρωση από  το Δήμο Αίγινας για τις εστίες ανάπτυξης κουνουπιών.Αίγινα

Εν όψει  της θερινής περιόδου ο Δήμος Αίγινας ενημερώνει  για τα μέτρα προφύλαξης από  τα κουνούπια καθώς και τις εστίες ανάπτυξης  τους.   Ενημέρωση των πολιτών για τις εστίες ανά...

 Ένα Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης λείπει ακόμη από την Αίγινα! - Γράφει ο Ηρακλής ΚαλογεράκηςΑίγινα

  Η Αίγινα έχει μεγάλη ναυτική παράδοση, όχι απλά γιατί είναι νησί που για έρθουν οι κάτοικοι του σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει να περάσουν τη θάλασσα, μα γιατί από αρχαιοτ...

Ελληνικές σημαίες από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια σε σχολεία της Αίγινας.Αίγινα

Μια  πολύ  συμβολική κίνηση από  τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια ήταν να παραδώσει ελληνικές σημαίες και βιβλία από το Υπουργείο  Εξωτερικών σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδε...