ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

Με ανακοίνωση  του ο ΣΥΡΙΖΑ  Αίγινας καταγγέλει τη βία  και τον τρόπο αντιμετώπισης  των κινητοποιήσεων των πολιτών σε Αθήνα, Νέα  Σμύρνη και Θεσσαλονίκη από  τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αίγινα  12-3-2021

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 «Πονάω! πονάω!», φώναζε ο νεαρός στην πλατεία, όπου τον ραβδοκοπούσαν αστυνομικοί. «Πονάω, πονάω!», φώναζε ο νεαρός αστυνομικός που τον ξυλοφόρτωναν χουλιγκάνοι, προβοκάτορες.

«Ρωμιοσύνη, Ρωμιοσύνη, δεν θα ησυχάσεις πια»!

   Μέρες του 1992 θυμίζουν οι σημερινές, τότε που ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου, είχε δώσει στους αστυνομικούς το σύνθημα: «Το κράτος είστε εσείς!». Το αποτέλεσμα ήταν τότε να ακολουθήσουν βίαιες συγκρούσεις στην πρωτεύουσα, ιδιαίτερα με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΑΣ, που σε συνάρτηση και με την εύθραυστη πλειοψηφία της Βουλής, τον έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

   Σήμερα, έπειτα από 29 χρόνια, ένας άλλος πρωθυπουργός, ο γιος εκείνου του Κωνσταντίνου, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή του δήλωση, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, μοιάζει να επαναλαμβάνει: «Το κράτος είστε εσείς!».

     Και, ασφαλώς, όφειλε να προχωρήσει σε δήλωση μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού από ανεγκέφαλους «οπαδούς» ομάδων που είχαν δώσει ραντεβού για επεισόδια (μόνοι τους ή με παρότρυνση;), αλλά για τρεις ημέρες ο πρωθυπουργός δεν είδε, δεν άκουσε και, βεβαίως, δεν προχώρησε σε καμία δήλωση, για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ με non paper του Μαξίμου δόθηκαν τα πολιτικά φρονήματα του συγκεκριμένου πολίτη στη δημοσιότητα, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών οργάνων.

     Η σημερινή κυβέρνηση, ανίκανη να αντιμετωπίσει την υγειονομική και οικονομική κρίση, καταφεύγει στο ξύλο και τη βία. Από τον Σεπτέμβρη κυνηγάει νέα παιδιά στους δρόμους και τις πλατείες. Η βία και ο περιορισμός της Δημοκρατίας συνεχίζεται με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις τον κόσμο που χάνει τις δουλειές του και τα δημοκρατικά του δικαιώματα! Δεν μπορείς να νομοθετείς σκληρά μέτρα και να έχεις την απαίτηση να  μη διαδηλώσει ο κόσμος!

   Αυτά που είδαμε στη Νέα Σμύρνη τις προηγούμενες μέρες ήταν μια απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε πολίτες. Χτύπησαν μέχρι και περαστικούς που προσπάθησαν να προστατεύσουν τα θύματα της αστυνομικής βίας. Ακόμα χειρότερα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ με την κάλυψη του αρμόδιου υπουργού και την «πρόθυμη συμπαράσταση» των φιλικών ΜΜΕ, επιδίωξε να αντιστρέψει την πραγματικότητα

   Δύσκολο όμως να τα συγκαλύψεις όλα αυτά, όταν ο καθένας έχει πλέον στα χέρια ένα κινητό τηλέφωνο  και τα βίντεο κυκλοφορούν -ευτυχώς!- μαζικά στα social media! Από χθες τα νεότερα βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι ανατριχιαστικά: «Πάμε να τους σκοτώσουμε...», φωνάζει ένα μπουλούκι από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα σήμερα στον δρόμο και εκτελούν υπηρεσία! Ποιος ξέρει πότε η απειλή τους θα γίνει πραγματικότητα!…

 

      Καταδικάζουμε απερίφραστα και την επίθεση που δέχτηκε  ο νεαρός αστυνομικός και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εμείς πιστεύουμε ότι οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και δεν τους θεωρούμε όργανα επιβολής, όπως κάνει η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλει τις πολιτικές της. Δεν απαντάς στη βία με βία, είναι απαράδεκτο και απολύτως κατακριτέο!

    Ο κ. Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα απελπισίας, κάλεσε ειδικά τους νέους να μην ακολουθούν την «τυφλή οργή». Ο ίδιος όμως  δεν αφήνει χώρο στους νέους με την πολιτική του,  με την αστυνομοκρατία, την ανεργία, τα κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία, και την ενοχοποίησή τους ως υπεύθυνων για τη μετάδοση του κορονοϊού. 

  Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί ως ένας «εθνικός ηγέτης» που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ήταν όμως απόλυτα διχαστικός, χωρίζοντας τους πολίτες της χώρας σε δύο κατηγορίες: τους «καλούς», που κάθονται παθητικά στους καναπέδες και υφίστανται την κυβερνητική πλύση εγκεφάλου και τις αρνητικές συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας, και τους «κακούς» που βγαίνουν στους δρόμους να προστατέψουν τη ζωή τους και την ελευθερία τους. Δεν έχει καταλάβει τίποτα απολύτως! Και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστρέψει την πορεία του προς την πολιτική συντριβή.

Καμία επίκληση σε ηρεμία ή έμμεση απειλή δεν μπορεί να είναι πειστική, όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική και η  εμμονή  στο καταστροφικό έργο διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έχει αρχίσει να ορθώνει ξανά το ανάστημά της, όπως έδειξε και δείχνει  η αντίδραση του λαού, ενός λαού που θα αγωνίζεται πάντα για Δημοκρατία, Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή!

 

 

                                                   Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αίγινας

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση.Αίγινα

Θέματα  που αφορούν τη ρήψη και απόθεση απορριμμάτων των Δήμων Αττικής συμπεριλαμβανομένης και της Αίγινας αναδεικνύει η επιστολή της 'Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας" με την οποία ζητά...

Αίγινα: Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων και καθαριστικών ειδών από το Δήμο Αίγινας.Αίγινα

Από  το Δήμο Αίγινας ανακοινώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε η διανομή  τροφίμων και καθαριστικών ειδών από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ενημέρωση σχετικά με ...