ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Πρόγραμμα ψεκασμών από την Περιφέρεια Νησών.

Ξεκίνησε από  την Περιφέρεια Νήσων ο πρώτος κύκλος ψεκασμών περιοχών που δοκιμάζονται από τα κουνούπια. Οι ψεκασμοί αφορούν περιοχές όπως το Αγκίστρι η Αίγινα, η Σαλαμίνα, τα Μέθανα  και η Τροιζηνία, ο Πόρος και τα Κύθηρα.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

 

      

                                                                                              11-03-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 1ου ΚΥΚΛΟΥ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ξεκίνησε στην Π.Ε. Νήσων Αττικής η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.797.504 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) η σύμβαση του οποίου υπεγράφη στις 5 Μαρτίου 2021 μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Η διενέργεια των επίγειων αλλά και από αέρος παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, αφορά στην τριετία 2021-2023.

Η εφαρμογή του προγράμματος πραγματοποιείται βάσει του προβλεπόμενου σχεδιασμού με τη συμπερίληψη νέων περιοχών εφαρμογής, την αύξηση της συχνότητας των ψεκασμών και την χρήση νέων τεχνολογιών (π.χ. ψεκασμοί από αέρος με ειδικά συστήματα μη επανδρωμένου αεροσκάφους – drone). Επίσης, από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής έχουν υποβληθεί προτάσεις δια σχετικού εγγράφου στους Δήμους της Π.Ε. Νήσων ώστε να καταστεί δυνατή η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους (έλεγχος και αποκατάσταση τυχόν διαρροών δικτύου ύδρευσης, τακτικός καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων υδάτων, τεχνικές παρεμβάσεις προκειμένου τα όμβρια ύδατα να μην λιμνάζουν, τακτικός καθαρισμός από απορρίμματα, περιοδική αποψίλωση & κλάδεμα θαμνωδών φυτών, κάλυψη πηγαδιών για αποφυγή διαφυγής κουνουπιών κλπ). Σύντομα αναμένεται και η ένταξη των Σπετσών στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττική για τα έτη 2021-2023», ο 1ος κύκλος επίγειων εφαρμογών, σε περιοχές των Δήμων της Π.Ε. Νήσων, θα διενεργηθούν ως ακολούθως :

 

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ & ΠΟΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-03-2021

1Η ΕΠΙΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16-03-2021

 

1Η ΕΠΙΓΕΙΑ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 18-03-2021

1Η ΕΠΙΓΕΙΑ

11

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-03-2021

1Η ΕΠΙΓΕΙΑ

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 23-03-2021

1Η ΕΠΙΓΕΙΑ

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τις κινητοποιήσεις των πολιτών.Αίγινα

Με ανακοίνωση  του ο ΣΥΡΙΖΑ  Αίγινας καταγγέλει τη βία  και τον τρόπο αντιμετώπισης  των κινητοποιήσεων των πολιτών σε Αθήνα, Νέα  Σμύρνη και Θεσσαλονίκη από  τις κρατικές δυνάμεις...

Αίγινα: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση.Αίγινα

Θέματα  που αφορούν τη ρήψη και απόθεση απορριμμάτων των Δήμων Αττικής συμπεριλαμβανομένης και της Αίγινας αναδεικνύει η επιστολή της 'Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας" με την οποία ζητά...