ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόταση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σ. Καλαμάκη για covid free νησιά στον Αργοσαρωνικό

Την ένταξη των νησιών με πληθυσμό λιγότερο των 15 χιλιάδων κατοίκων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την νησιωτική χώρα, προτείνει με επιστολή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σταύρος Καλαμάκης. 

 

Η επιστολή του κ. Καλαμάκη, έχει ως αποδέκτες τον υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και κοινοποιείται στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, τον Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, τον πρόεδρο Π.Ο.Ξ. Γρηγόρη Τάσιο και την Πρόεδρο ΕΞΑΑ Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς.


Με την επιστολή του ο κ. Καλαμάκης προτείνει στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη να προχωρήσει - και λόγω της εγγύτητας με την Αττική - ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων των νησιών του Σαρωνικού και ειδικότερα της Αίγινας, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ώστε να προσφερθεί η απαραίτητη ασφάλεια στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής: 

 

Αξιότιμεκ. Υπουργέ, Αξιότιμε κ. Γενικέ

Στο πλαίσιο των αναπροσαρμογών της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία» από την Κυβέρνηση για τη νησιώτικη χώρα και την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, κρίνουμε πως είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στο πλάνο και νησιά στα οποία κατοικούν λιγότεροι από 15.000 κάτοικοι.

Πιο συγκεκριμένα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού καλύπτουν το παραπάνω πληθυσμιακό κριτήριο και λόγω της εγγύτητας με την Αττική και ιδιαίτερα η Αίγινα, αποτελούν βασικό τουριστικό πόλο έλξης μεγάλου όγκου επισκεπτών τόσο από την Αττική όσο και από το εξωτερικό.

Επομένως, κρίνουμεπως ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκωντων συγκεκριμένων νησιών, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, θα προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαμάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Μέλος Δ.Σ ΕΞΑΑ-Α

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση.Αίγινα

Θέματα  που αφορούν τη ρήψη και απόθεση απορριμμάτων των Δήμων Αττικής συμπεριλαμβανομένης και της Αίγινας αναδεικνύει η επιστολή της 'Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας" με την οποία ζητά...

Αίγινα: Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων και καθαριστικών ειδών από το Δήμο Αίγινας.Αίγινα

Από  το Δήμο Αίγινας ανακοινώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε η διανομή  τροφίμων και καθαριστικών ειδών από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ενημέρωση σχετικά με ...