ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας.

Αλλάζει  σιγά  - σιγά  η εικόνα  του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου και εξωτερικά και εσωτερικά εξαιτίας  των εργασιών που πραγματοποιούνται σε αυτό από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ένα όνειρο  δεκαετιών, από  το 1984 όταν οι «Φυλακές» έκλεισαν, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Το όνειρο  της αποκατάστασης και  της παράδοσης για χρήση των χώρων του μεγαλύτερου Δημόσιου κτιρίου που κτίστηκε ποτέ  στην Ελλάδα.

Το ιστορικό και εμβληματικό κτίριο που μαρτυρεί δύο αιώνες ζωής επανέρχεται στη δημοσιότητα με  αφορμή  τους  εορτασμούς  για τη συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στην ανατολική πτέρυγα – γωνία  του κτιρίου που εφάπτεται  της διασταύρωσης των οδών Καποδιστρίου  και λεωφόρου Φανερωμένης  οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς  ρυθμούς.

Ήδη  τοποθετούνται τα κουφώματα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, ενώ εσωτερικά έχει  διαμορφωθεί ο χώρος, έχουν δημιουργηθεί  τουαλέτες και έχει  τοποθετηθεί εξαερισμός.

Στην πτέρυγα αυτή θα φιλοξενηθεί μια μεγάλη έκθεση  για το Εκπαιδευτικό έργο  του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η αρχή λοιπόν έγινε και ας ευχηθούμε να αποκατασταθεί πλήρως το πληγωμένο κτίριο και να παραδοθεί στον Αιγινήτικο λαό, στους επισκέπτες  και φίλους  της Αίγινας. Η μελλοντική αξιοποίηση του αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην προβολή της Αίγινας της ιστορίας της και του πολιτισμού της.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Η  "Νίκη" του Νεκτάριου Κοντοβράκη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.Αίγινα

Το ορειχάλκινο γλυπτό " Η Νίκη" του διακεκριμένου εικαστικού Νεκτάριου Κοντοβράκη κοσμεί από χθες τον προαύλιο χώρο  της  Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνώ...

Αίγινα: Επιστολή Νίκου Οικονόμου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΑίγινα

Ο κ. Νίκος Οικονόμου  Διευθυντής του Γυμνασίου Μεσαγρού και πρώην Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκ...

Αίγινα: Διανομή  τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Από το Δήμο Αίγινας ανακοινώνεται η νέα ημερομηνία διανομής τροφίμων  για τους  ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 9η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓ...