ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο Δήμαρχος Αίγινας εξηγεί τους λόγους της απόφασης του για την απουσία κάμερας από την Οικονομική Επιτροπή.

Ένα  θέμα  που απασχόλησε αρκετά την τελευταία εβδομάδα  την πολιτική επικαιρότητα  της  Αίγινας είναι η απαγόρευση πρόσβασης του ενημερωτικού site Aegina portal στη συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου και συνεπώς η αναμετάδοση ζωντανά  της συνεδρίασης της επιτροπής. Η απόφαση του Δημάρχου συζητήθηκε αρκετά με τις περισσότερες  δημοτικές παρατάξεις να καταδικάζουν με δελτία  τύπου την απόφαση του Δημάρχου.

Σήμερα 22/2  από  το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου λάβαμε  την επιστολή  του κ. Ζορμπά ο οποίος εξηγεί τους λόγους της απόφασης του αυτής. Αναφέρεται  στην "αήθη και ανάρμοστη  και απρεπή" συμπεριφορά  κατά  τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής των δύο μελών του κ. Φίλιππου Τζίτζη και  του κ. Σταμάτη Μαρμαρινού  που παρά  τις παραινέσεις  του Δημάρχου και πρόεδρου της  Επιτροπής εκείνοι δεν συνετίστηκαν.  Τέλος ο Δήμαρχος προαναγγέλει  ότι θα εξευρεθεί τρόπος  για να ενημερώνονται οι πολίτες και να παρακολουθούν τη Συνεδρίαση.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που αποδίδει ο κ. Δήμαρχος στα δυο μέλη της Οικονομικής  Επιτροπής ασφαλώς θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν την απάντησή των κ. Τζίτζη και Μαρμαρινού.

Ακολουθεί  η επιστολή  του Δημάρχου:

 

Προσφιλείς συμπολίτες,

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τηλεφώνησα στον κ. Γιώργο Στριγάρη, ως υπεύθυνο του διαδικτυακού καναλιού Aeginaportal, για να τον ενημερώσω ότι δεν θα του αποσταλεί το link για την συμμετοχή του στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, συνεπώς της μαγνητοσκόπησης και αναμετάδοσης της Συνεδρίασης. Ο λόγος είναι ότι από το ξεκίνημα των Συνεδριάσεων της Ο.Ε, περίπου 1,5 χρόνο έως σήμερα, δύο εκ των τακτικών μελών, οι κύριοι Φίλιππος Τζίτζης και Σταμάτης Μαρμαρινός, για χάρη εντυπωσιασμού, επιδίδονται σε ύβρεις, προσβολές, αστήρικτες και ψευδείς κατηγορίες, στοχεύοντας στην υποβάθμιση της λειτουργίας του συλλογικού οργάνου.

Παρά τις συνεχείς παραινέσεις μου, τις επαναλαμβανόμενες προτροπές μου, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η ανάρμοστη, αήθης συμπεριφορά των δυο συναδέλφων επιδεινώνεται. Το θέμα απασχόλησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και προκρίθηκε ως λύση η μη καταγραφή τέτοιων απρεπών συμπεριφορών στα πρακτικά της Συνεδρίασης με πρόταση του Προέδρου και να βρεθεί ο τρόπος εξαίρεσής τους από την μαγνητοσκόπηση, αναμετάδοση εικόνων και φράσεων που δεν τιμούν το θεσμό που όλοι μας ως αιρετά μέλη υπηρετούμε.

Ως Δημοτική Αρχή, στοχεύουμε στην ενημέρωση των Αιγινητών, διότι εκείνοι μας δίνουν τη δύναμη να επιτελούμε καθημερινά έργο, που αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο της εκτέλεσης των καθηκόντων μας. Προσβλέπουμε στην άμεση λύση της ενημέρωσης των πολιτών, σε πλαίσια υγειούς και Δημοκρατικού γόνιμου διαλόγου, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των προσώπων, στοχεύοντας πάντα την σύμφωνη με τους Νόμους λήψη αποφάσεων προς εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Π. Ζορμπάς

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Έκκληση  του Δήμου για  τα σκουπίδια λόγω της απεργίας στα πλοία.Αίγινα

Έκκληση απευθύνει ο Δήμος Αίγινας προς  τους κατοίκους  του νησιού για την προσεκτική απόθεση των σκουπιδιών, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη  δημόσια υγεία των κατοίκων, λόγ...

Αίγινα:  Τρία  ενεργά κρούσματα covid19  στην Αίγινα - Δελτίο τύπου από το ΔήμοΑίγινα

Με Δελτίο τύπου ο Δήμος Αίγινας ενημερώνει για την ύπαρξη  τριών κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύν...

Η αναντικατάστατη παιδίατρος  της Αίγινας - Άρθρο του Γιώργου ΜπήτρουΓιώργος Μπήτρος

  Η μικρή απόσταση  που χωρίζει  το νησί της Αίγινας από την πρωτεύουσα  της χώρας φαίνεται πως είναι «μεγάλο εμπόδιο» για να λυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις οικογέν...