ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας για τα ανταποδοτικά τέλη.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ                                                                                   

Κύριε Δήμαρχε,

Με την ολοκλήρωση – εφαρμογή του Νόμου 4647/2019 - ΦΕΚ Α 204/16.12.2019  που αφορά την τακτοποίηση- διόρθωση των τετραγωνικών για τις επιχειρήσεις και τις κατοικίες, πλέον έχουμε μια αξιοσημείωτη αύξηση των πραγματικών τετραγωνικών και στον Δήμο Αίγινας(Εκτίμηση για +30-40% η αύξηση).

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον Δήμο να προχωρήσει σε μια δίκαιη κατανομή των τελών στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της, ιδιαίτερα μια χρονική στιγμή που οδηγούμαστε σε νέα οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την τόλμη για ισονομία που σας διακρίνει και πυξίδα το δημόσιο συμφέρων και την έντιμη διαχείριση του τελευταίου ευρώ των συμπατριωτώνμας που καταλήγει στο Ταμείο του Δήμου, επιβάλλεται άμεσα να προχωρήσετε σε αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών προκειμένου να αρθούν όλες οι αδικίες που έρχονται από το παρελθόν, οι οποίες και εγείρουν πολλαπλά ερωτηματικά κακής διαχείρισης.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμεότι μεγάλο μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Πειραιά, Ρόδου κλπ), λόγω αύξησης των πραγματικών τετραγωνικών, προχωρούν σε επικαιροποιημένες χρεώσεις με τη μείωση των τελώννα πλησιάζει το 15% έως 20%.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πιστεύοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημα όλων των επιχειρήσεων και των κατοίκων της Αίγινας.

 

Σταύρος Καλαμάκης                                                                                      Διονύσης ΓαλάρηςΠρόεδρος                                                                                                     Γενικός Γραμματέας      

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Ι.Ζορμπά προς την Επιτροπή "ΕΛΛΑΔΑ 2021"Αίγινα

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, με αφορμή την ένταξη του Φοίνικα - του πρώτου νομίσματος που κόπηκε στην Αίγινα,...