ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η 28η Οκτωβρίου στην Αίγινα σε ρυθμούς πανδημίας

 

Μια αλλιώτικη 28η Οκτωβρίου ξημέρωσε στην Αίγινα, πρωτόγνωρη αλλά ίσως πιο ουσιαστική.

Ο βροχερός καιρός στάθηκε αρωγός στον λιτό εορτασμό που ήταν απολύτως συμβατός και προσαρμοσμένος με τις οδηγίες που  δόθηκαν από  την Κυβέρνηση.

 

Η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό άρχισε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 10.15 π.μ. με λίγους ιερείς και με τον πρωτοσύγκελο  της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό να εκπροσωπεί  τον Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

 

Τα σχολεία συμμετείχαν με τις σημαίες τους και μόνο με τον σημαιοφόρο τους και το συνοδό καθηγητή τους.

 

 

 

Παρόντεςο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος. Πτερούδης και Δημήτρης. Καραγιάννης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φ. Τζίτζης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης. Κασιμάκης.

 

Παρόντες και οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος κ. Αθανάσιος. Καραγιάννης, του Λιμεναρχείου Αίγινας κ. Αργύρης. Φραγκούλης, ο διοικητής του τμήματος  της Πυροσβεστικής κ. Γεώργιος Σουλιώτης κι ο διοικητής του Τμήματος Λήψης Σημάτων Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος.

 

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η μαθήτρια Λυκείου δ. Διασενούλα Αξιώτη, ενώ ο Μουσικός Σύλλογος «Μούσα» παιάνισε κατά  την είσοδο και έξοδο των επισήμων.

 

 

Κατόπιν σχηματίστηκε πομπή  η οποία κατευθύνθηκε στο «Ηρώον» της πλατείας  Εθνεγερσίας όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμο Αίγινας, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού και από κάποια σχολεία. Ακολούθως ο Μουσικός Σύλλογος «Μούσα»  παιάνισε  τον Εθνικό Ύμνο.

 

 

Οι τελετές περατώθηκαν με  τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ο Μουσικός Σύλλογος «Μούσα» αποχώρησε διασχίζοντας  την παραλία παιανίζοντας.

 

Στις εκδηλώσεις τόσο στον Μητροπολιτικό ναό όσο και στην πλατεία Εθνεγερσίας παρακολούθησαν λιγοστοί πολίτες του νησιού και αρκετοί από αυτούς σε μεγάλη απόσταση.

 

 

 

 

Η φετινή επέτειος  της 28ης Οκτωβρίου είναι σίγουρο ότι σε τίποτε δεν θύμιζε τις ανάλογες παλαιές εορτές. Η μεγάλη ασφαλώς διαφορά με τα καθιερωμένα δρώμενα και συνήθειες της ημέρας δεν ήταν ότι δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην παραλία  του νησιού  και η απουσία των Συλλόγων και Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματείων από  τις εκδηλώσεις όσο η μικρή κίνηση στα καφέ και στα ουζερί της παραλίας που λίγοι προτίμησαν να καθίσουν σπάζοντας τη συνήθεια πολλών ετών που ήθελε  την παραλία της Αίγινας να σφύζει από κίνηση και κόσμο.

 

Ο βροχερός καιρός τελικά αποδείχτηκε σύμμαχος των μέτρων και των απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Μια εντυπωσιακή σημαία στην ΑίγιναΑίγινα

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η εικόνα  των μεγάλων διαστάσεων σημαίας που ο κ Μαρμαρινός Σπύρος  τοποθέτησε στην πλευρά  του καταστήματος του στην οδό Χρήστου Λαδά, κάτω από το παλιό...

Πραγματοποιήθηκαν οι σχολικές εορτές στην Αίγινα προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκεςΑίγινα

Προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες λόγω  της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι σχολικές εορτές  για την επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου και στα σχολεία  της Αίγινας. Ο καλός καιρός ...

Ικανοποίηση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας λόγω covid των νησιών του ΣαρωνικούΑίγινα

Την ικανοποίησή  της διατυπώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ  για  την αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας των νησιών του Σαρωνικού από το πορτοκαλί  χρώμα  στο κίτρινο - επίπεδο επικινδυνό...

Στα σκαριά έργο μακράς πνοής για την Αίγινα: Ανάπλαση καποδιστριακών διαδρομών και παραλιακού μετώπου!Αίγινα

Την δρομολόγηση ενός πραγματικά μεγάλου έργου μακράς πνοής για το νησί της Αίγινας, δρομολόγησε χθες με απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αίγινας. Πρόκειται για το έργο ...

Ικανοποίηση Ζορμπά με την εξαίρεση των νησιών του Αργοσαρωνικού από τα νέα αυστηρά μέτραΑίγινα

Την ικανοποίησή του για την ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλαν οι δήμαρχοι των νησιωτικών δήμων προς την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να εξαιρεθεί τελικά η Περιφερειακή Ενότητα Νήσ...