ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα σκαριά έργο μακράς πνοής για την Αίγινα: Ανάπλαση καποδιστριακών διαδρομών και παραλιακού μετώπου!

Την δρομολόγηση ενός πραγματικά μεγάλου έργου μακράς πνοής για το νησί της Αίγινας, δρομολόγησε χθες με απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αίγινας.

Πρόκειται για το έργο που φέρει τον τίτλο, «Ανάπλαση καποδιστριακών διαδρομών και παραλιακού μετώπου», και το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπλαση όλου του ιστορικού κέντρου της πόλης της Αίγινας, σε συνδυασμό με την ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου από την Κολόνα έως το Ακρογιάλι, αλλά και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από έναν ουσιαστικό διάλογο από τον οποίο δεν έλειψαν οι συνήθεις πλην όμως αμελητέες παραφωνίες, κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση των όρων προκήρυξης ενός μεγάλου ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, πιθανότατα εντός του Νοεμβρίου, με αντικείμενο τον συνολικό σχεδιασμό του έργου.

Το κόστος της αρχιτεκτονικής μελέτης ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το γνωστό μας «ΠΡΆΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», ενώ το συνολικό κόστος του έργου θα ενταχθεί στο επίσης γνωστό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του υπουργείου εσωτερικών. Ο διαγωνισμός θα συνοδευτεί από βραβεύσεις και φυσικά θα καταλήξει στην ανάδειξη του αναδόχου για την ανάθεση της οριστικής μελέτης.

Το εν λόγω έργο, όπως είναι φανερό, θα αλλάξει ριζικά όλη την εικόνα της πόλης και του λιμανιού της Αίγινας και στην ουσία θα καταχτήσει επάξια την θέση του πιο μεγάλου έργου, μετά τον υποθαλάσσιο αγωγό. Ας σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική μελέτη θα λάβει υπόψη της, και την, επίσης κομβικής σημασίας ήδη υπάρχουσα οριστική μελέτη της χάραξης της Περιφερειακής Λεωφόρου, ώστε να «συναντηθούν» τελικά μεταξύ τους τα δυο σημαντικά αυτά έργα.  

 

  

Διαβάστε επίσης

Μια εντυπωσιακή σημαία στην ΑίγιναΑίγινα

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η εικόνα  των μεγάλων διαστάσεων σημαίας που ο κ Μαρμαρινός Σπύρος  τοποθέτησε στην πλευρά  του καταστήματος του στην οδό Χρήστου Λαδά, κάτω από το παλιό...

Πραγματοποιήθηκαν οι σχολικές εορτές στην Αίγινα προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκεςΑίγινα

Προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες λόγω  της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι σχολικές εορτές  για την επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου και στα σχολεία  της Αίγινας. Ο καλός καιρός ...

Ικανοποίηση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας λόγω covid των νησιών του ΣαρωνικούΑίγινα

Την ικανοποίησή  της διατυπώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ  για  την αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας των νησιών του Σαρωνικού από το πορτοκαλί  χρώμα  στο κίτρινο - επίπεδο επικινδυνό...