ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελτίωση ενεργειακής κλάσης σχολικών κτιρίων της Αίγινας

 

Ο Δήμος Αίγινας ανακοίνωσε  την πρόταση  για  ένταξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και του Παιδικού Σταθμού Χλόης στο "Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική" με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των σχολικών αυτών κτιρίων.
 
Το πρόγραμμα  πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με σκοπό την συμπαραγωγή  και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές.
 
 
Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:
 
 
 
                                                         ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
 
 
 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αττική».

 

 

Με το από 21/09/2020 αίτημα μας, καθώς και άλλων νησιωτικών Δήμων προς την Διαχειριστική Αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων με τελική ημερομηνία την 10/10/2020, και την συμμετοχή του Δήμου μας στον άξονα προτεραιότητας 04 της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθησης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές».

 

Στην πρόταση θα συμμετέχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας και ο Παιδικός Σταθμός Χλόης. Στόχος είναι η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των κτηρίων κατά 2 βαθμίδες τουλάχιστον.

 

Πραγματοποιήθηκε καταγραφή όλων των σχολικών και Δημοτικών κτηρίων για σύνταξη φακέλου και συμμετοχή σε επόμενες προσκλήσεις, λόγω περιορισμού κεφαλαίου χρηματοδότησης.

 

Εκπόνηση: Τεχνικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπογιατζής,

Επίβλεψη: Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Αίγινας,

Επιμέλεια: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Στέλιος Θεριανός,

 

Εποπτεία: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νησων, Βάσω Θεοδωρόπουλου-Μπόγρη. 

 

 

Με εκτίμηση, 

 

Ο Δήμαρχος Αίγινας 

Γιάννης Π. Ζορμπάς

 

Διαβάστε επίσης

Αντιπεριφέρεια Νήσων: Δρομολόγια μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021 Αίγινα

  Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί στενά όλη την διαδικασία διαχείρισης των σχολικών μεταφορών.   Έγκαιρα προέβη σε όλες τις διαδικασίες των σχετικών διαγωνισμών ώστε οι μαθητές ν...

«On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία που γυρίστηκε στην Αίγινα και υμνεί μνημεία και γαστρονομία Αίγινα

Η Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι πρωταγωνιστούν στη γαλλική ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προη...