ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή κ. Δ. Μούρτζη για την επιτροπή Χρηματοδοτούμενων έργων

Τον προβληματισμό του εκφράζει ο αρχηγός  της μείζονος  αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης για τη  δημιουργία  της επιτροπής Μεγάλων Χρηματοδοτούμενων Έργων που προγραμματίζονται στην Αίγινα.

 

Στην επιστολή του ο κ. Μούρτζης εκφράζει τις ενστάσεις  του αλλά  και δηλώνει παρών εάν χρειαστεί και κριθεί απαραίτητο να βοηθήσει επικαλούμενος  την εμπειρία του από τις θητείες  του στο Δήμο και το χειρισμό ανάλογων θεμάτων.

 

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μούρτζη: 

 

Θέμα: Σύσταση Επιτροπής για το σχεδιασμό μεγάλων, χρηματοδοτούμενων τεχνικών έργων

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Πριν λίγο καιρό είχατε καλέσει στο γραφείο σας τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προς ενημέρωση. Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας προτείνατε να συσταθεί μια ομάδα με επικεφαλή εσάς και με την συμμετοχή των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων , κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

 

Η επιτροπή αυτή θα είχε ώς σκοπό τον σχεδιασμό-ιεράρχηση μεγάλων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για αναπτυξιακά έργα στο νησί.
Μετά από ελάχιστες μέρες και συγκεκριμένα στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 εισηχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης με εισηγητή εσάς και με τίτλο « Σύσταση Επιτροπής για το σχεδιασμό μεγάλων, χρηματοδοτούμενων τεχνικών έργων» .
Παρατήρηση πρώτη φρονούμε ότι ένα θέμα μείζονος σημασίας όπως αυτό τίθεται σε προτεραιότητα εφόσον επιθυμείτε την συναίνεση όλων μας.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος, που δυστυχώς είχα αποχωρήσει διότι προέκυψε ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα , προς έκπληξη μου είδα πως η σύσταση της επιτροπής έγινε κατά τρόπο αντίθετο με τα συμφωνηθέντα, δηλαδή να είναι γνωμοδοτική αποτελούμενη από τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και με επικεφαλή εσάς . Αντί αυτού , βλέπουμε ότι μόνο οι δύο (2) από τους πέντε (5) επικεφαλής δέχτηκαν να συμμετέχουν σε αυτή . Και όχι μόνο αυτό αλλά ορίσατε ως μέλη στην επιτροπή τρεις (3) αντιδημάρχους οι οποίοι σημειωτέον είναι και οι στενοί σας συνεργάτες.

 

Κύριε δήμαρχε καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που προκαλεί η πολυνομία , αλλά ταυτόχρονα σας υπενθυμίζουμε τον ρόλο της αντιπολίτευσης , ο οποίος είναι συμβουλευτικός, κριτικός και ελεγκτικός. Αν χρησιμοποιείτε την επιτροπή για να μηδενίσετε τον ήδη περιορισμένο ρόλο της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο , να αντικαταστήσετε τα κενά που προκύπτουν από την κυβερνησιμότητα καθώς και την δυσλειτουργία της εκτελεστικής επιτροπής ΕΜΕΙΣ δεν σκοπεύουμε να παίξουμε αυτό τον ρόλο. Ο καθείς από εμάς έχει τον ρόλο του αυτόν που προέκυψε από το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των πολιτών. Σεβόμενοι τους εαυτούς μας , τον ρόλο μας και τους πολίτες που μας έφεραν εδώ, δεν θα δεχθούμε την πρόταση σας για συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή.

 


Είμαστε αντίθετοι σε τακτικές δούρειου ίππου που σκοπό και στόχο έχουν την άλωση της αντιπολίτευσης, ούτε σκοπεύουμε να αποτελέσουμε το άλλοθι κανενός. Θα παραμείνουμε αμετάβλητοι και σταθεροί στις αξίες και στις αρχές που πρεσβεύουμε . Ως προηγούμενη δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε το συμβουλευτικό μας ρόλο εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου , βοηθώντας με αυτό στην διασφάλιση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που σας έχουμε αφήσει σαν παρακαταθήκη, τα οποία δεν είναι και λίγα ,άνω των είκοσι (20) τον αριθμό. Φυσικά και θα έχετε τις προτάσεις μας αλλά και την γνώμη μας για νέα έργα πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει το νησί.

 

Αν θέλετε την βοήθεια μας θα την ζητάτε πλέον σε δημόσιες συνεδριάσεις, είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε με ανοιχτή πρόσκληση την οποία θα κοινοποιείτε στα μέσα ενημέρωσης. Όσο για τα την εξεύρεση πόρων για τα ευρωπαϊκά προγράμματα μπορείτε να υλοποιήσετε το προεκλογικό σας πρόγραμμα. Ένα χρόνο σας κάνουμε προτάσεις τις οποίες απορρίπτεται τώρα τι είναι αυτό που σας έκανε να αλλάξετε πορεία;

 

Αν θέλετε συναίνεση ενσωματώστε τις προτάσεις μας στις αποφάσεις σας . Ενημερώνουμε τόσο εσάς όσο και τους πολίτες του νησιού μας πως ότι είναι για το καλό του νησιού η παράταξη μας θα το υπερψηφίσει.

 

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Μούρτζης
Τέως Δήμαρχος

Διαβάστε επίσης

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ευχαριστεί τον π. Εμμανουήλ Γιαννούλη για τη φιλοξενία στη Μητρόπολη της ΑίγιναςΑίγινα

Τον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Γιαννούλη, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας, ευχαρίστησε θερμά με επιστολή της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασ...

Αντιπεριφέρεια Νήσων: Δρομολόγια μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021 Αίγινα

  Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί στενά όλη την διαδικασία διαχείρισης των σχολικών μεταφορών.   Έγκαιρα προέβη σε όλες τις διαδικασίες των σχετικών διαγωνισμών ώστε οι μαθητές ν...

«On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία που γυρίστηκε στην Αίγινα και υμνεί μνημεία και γαστρονομία Αίγινα

Η Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι πρωταγωνιστούν στη γαλλική ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προη...