ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στo Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου γυρίστηκαν σκηνές για την ταινία "The man of God" - φωτογραφίες & βίντεο

 

Στην απόλυτη ησυχία του μεσημεριού κάτω από το πεύκο  του Αγίου στο Μοναστήρι του, μόνο  τα τζιτζίκια  διακόπτουν  με το μονότονο τραγούδι τους το γύρισμα της ταινίας «The man of  God» που είναι αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

 

Ένα τεράστιο συνεργείο έχει εγκατασταθεί από την πύλη του μοναστηριού  μέχρι την εσωτερική είσοδο με φορτηγά και ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και ένα πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει την παραγωγή της ταινίας.

 

Η πολυαναμενόμενη ταινία που γυρίζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου γυρίζεται αυτές  τις μέρες σε Αίγινα, Λαύριο και Αίγινα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς  της σκηνοθέτιδος θα είναι έτοιμη για προβολή το Δεκέμβριο.

 

Η Σέρβικης καταγωγής Έλενα Πόποβιτς παραχώρησε μια μικρή συνέντευξη στα τοπικά  ηλεκτρονικά μέσα της Αίγινας.

 

Μας ανέφερε ότι αφορμή για την ιδέα αυτής της ταινίας στάθηκε η  ανάγνωση ενός βιβλίου για τη ζωή του Αγίου. Αυτό την παρακίνησε να μπει στη σκέψη για την υλοποίηση αυτής της ταινίας. Στο πρόσωπο του έλληνα ηθοποιού Άρη Σερβετάλη βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή του ρόλου του Αγίου. Αυτό που την συγκίνησε ιδιαίτερα είναι το  γεγονός ότι ο κ. Σερβετάλης είναι πολύ πιστός άνθρωπος και ότι φυσιογνωμικά ταιριάζει πολύ στη μορφή του Αγίου.

 

Μαζί της ο ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ που υποδύεται τον εξάδελφο του Αγίου, μας μίλησε για  το ρόλο του. Η κ. Πόποβιτς δήλωσε ερωτευμένη με την Αίγινα που έχει επισκεφθεί πάρα πολλές φορές. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες  των καιρών και στο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η ταινία  στους θεατές της.

 

 

 

 

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου που είναι από τους  βασικούς χορηγούς της ταινίας.

 

Άγρυπνος φρουρός των γυρισμάτων η ηγουμένη του μοναστηριού Τιμοθέη η οποία παρακολουθούσε τα γυρίσματα από το μόνιτορ καθώς οι ηθοποιοί Άρης Σερβετάλης και Αλεξάντερ Πετρόφ γύριζαν μία από τις τελευταίες σκηνές μέσα στο δωμάτιο του Αγίου.

 

 

 

 

Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Χθες επισκέφθηκε  την Αίγινα και ένας ακόμη πρωταγωνιστής της ταινίας ο Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρούρκ.

 

Φωτογραφίες  του Ανέστη Κορνέζου 

 

 

Λίγα λόγια για την ταινία.

 

Η ταινία, που έρχεται σε μια ασταθή στιγμή της παγκόσμιας Ιστορίας, και φιλοδοξεί να υπενθυμίσει την αξία που έχει το «φως» και η συνεχής αναζήτησή του, ακόμα κι όταν οι καιροί μοιάζει να είναι σκοτεινοί, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 στους κινηματογράφους από την Feelgood.

 

Η δημιουργός της βιογραφίας, Γιελένα Πόποβιτς, που υπογράφει τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία, γίνεται ο μαέστρος μιας ταινίας που υμνεί την ελπίδα, και συντονίζει ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας», όπως δηλώνει, αλλά και ότι «η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας».

 

 

Πρωταγωνιστής της, γεμάτης δοκιμασίες, ζωής του Αγίου Νεκταρίου είναι ο Άρης Σερβετάλης (The Waiter, Άλπεις, Κινέττα) ενώ στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πέρα από τον Μίκυ Ρουρκ (Ο Παλαιστής) και τον Αλεξάντερ Πετρόφ (Lyod), εμφανίζονται οι: Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

 

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός, και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ενώ τις διεθνείς πωλήσεις έχει αναλάβει η Pure Flix/Quality Flix.

 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Feelgood Entertainment, το φθινόπωρο του 2020, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατό του.

 

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

 

Τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από την ηλεκτρονική σελίδα  της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

 

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε με την προσφορά 157 αιμοδοτών η 53η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του Δήμου Αίγινας, η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία.                                                                 ΔΗΜΟ...

Διασυλλογικός Αγώνας Optimist του ΝΟΑ για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της ΣαλαμίναςΑίγινα

  Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας (ΝΟΑ) διοργανώνει έναν επετειακό Διασυλλογικό Αγώνα Optimist, το Σ...