ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεταφορικό Ισοδύναμο : Δελτίο Τύπου της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας

 

Για  την καθυστέρηση στην λήψη απόφασης και την καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου  στους ωφελούμενους νησιώτες επιχειρηματίες καταγγέλλει τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, η δήλωση που εξέδωσε ο βουλευτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού βουλευτής,τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

 

Κατά τη συνήθη πρακτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η επικοινωνία και η διαφήμιση, μπαίνουν πάνω από την ουσία. Ακριβώς τον ίδιο κανόνα ακολούθησε και η χθεσινή πομπώδης δήλωση του κ. Πλακιωτάκη περί «στήριξης των νησιωτικών επιχειρήσεων με 75εκ ευρώ μέσω του ΜΙ».

 

• Η αλήθεια είναι πως τα 75εκ είναι οι ετήσιοι πόροι που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προϋπολογίσει για το σκέλος των επιχειρήσεων, όταν σχεδίαζε και εφάρμοζε το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

• Η συγκεκριμένη ΚΥΑ, όχι μόνο δεν ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά πρόκειται για υποχρεωτικό μέρος μιας διαδικασίας που ο νόμος του ΜΙ αναφέρει και ανοίγει τον δρόμο για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών από πλευράς επιχειρήσεων, για τις μεταφορές που πραγματοποίησαν εντός του 2020.

• Επιμελώς κρύβει η ηγεσία του Υπουργείου είναι ότι η εν λόγω Απόφαση θα έπρεπε να έχει εκδοθεί ήδη από τον Δεκέμβρη του 2019, γεγονός που δεν συνέβη, προκαλώντας ουσιαστικά προβλήματα στην ρευστότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων, αφού εδώ και 9μήνες, που η πλατφόρμα του μέτρου είναι κλειστή, οι επιχειρήσεις δεν έχουν καταθέσει τα συναφή αποδεικτικά τιμολόγια, ώστε να λάβουν την οικονομική στήριξη που δικαιούνται.

• Η αναφορά, στην ανακοίνωση του Υπουργείου, ότι «για πρώτη φορά εντάσσονται επιχειρήσεις  του πρωτογενούς τομέα στους ωφελούμενους ΚΑΔ» είναι ένα ψέμα, αφού έτσι όπως το μέτρο σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, τους κλάδους αυτούς τους συμπεριελάμβανε εξ αρχής. 

• Η ένταξη των επιχειρήσεων της Κρήτης συμπεριλαμβανόταν σε έτοιμη Υπουργική Απόφαση που είχαμε αφήσει στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας το καλοκαίρι του 2019. Ένα χρόνο και κάτι μετά, αποφάσισε επιτέλους να την υπογράψει.

Αντί ο Υπουργός να βγάζει κενού περιεχομένου Δελτία Τύπου, απλά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από τους νησιώτες και τους επιχειρηματίες των νησιών για την απαράδεκτη καθυστέρηση που έχει επιδείξει στην υλοποίηση του μέτρου. Ενώ θα πρέπει να μας απαντήσει, πότε ο ίδιος είχε κάνει σωστή εκτίμηση της νησιωτικής πραγματικότητας; Τώρα που αναγνωρίζει το Μεταφορικό Ισοδύναμο σαν το μόνο εργαλείο στήριξης των νησιωτικών επιχειρήσεων ή όταν δεν το ψήφιζε στη Βουλή;

 

Αίγινα 9 Σεπτεμβρίου 2020 

                   

                  Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας 



 
 
 

Διαβάστε επίσης

Στo Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου γυρίστηκαν σκηνές για την ταινία  "The man of God" - φωτογραφίες & βίντεοΑίγινα

  Στην απόλυτη ησυχία του μεσημεριού κάτω από το πεύκο  του Αγίου στο Μοναστήρι του, μόνο  τα τζιτζίκια  διακόπτουν  με το μονότονο τραγούδι τους το γύρισμα της ταινίας « The   man...

Ολοκληρώθηκε με την προσφορά 157 αιμοδοτών η 53η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του Δήμου Αίγινας, η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία.                                                                 ΔΗΜΟ...

Διασυλλογικός Αγώνας Optimist του ΝΟΑ για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της ΣαλαμίναςΑίγινα

  Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας (ΝΟΑ) διοργανώνει έναν επετειακό Διασυλλογικό Αγώνα Optimist, το Σ...