ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Αίγινας: Παράταση προθεσμίας δήλωσης επιφάνειας κτισμάτων

 

Από  το Δήμο Αίγινας ανακοινώνεται η παράταση δήλωσης επιφάνειας κτισμάτων των δημοτών Αίγινας. Στο Δελτίο Τύπου αναγράφονται αναλυτικά  οι διαδικασίες και οι επιφάνειες οι οποίες πρέπει να δηλωθούν.

 

 

                                                       ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ                                                           

 

                                                                                                       Αίγινα, 8 Σεπτεμβρίου 2020

                                       

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακοινώθηκε στις 29-8-2020 από τον αρμόδιο Υπουργό, παράταση για έναν μήνα στην προθεσμία δήλωσης των επιφανειών των κτισμάτων στους Δήμους. Επειδή πολλοί συμπολίτες μας δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για το θέμα, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

 

  • Όσοι δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των κτισμάτων τους στον οικείο Δήμο μέχρι 30-9-2020 απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις και πληρώνουν κανονικά από το 2020 και μετά.
  • Η δήλωση μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της πλατφόρμας tetragonika.govapp.gr
  • Όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να αναθέσουν στον λογιστή τους.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν τις επιφάνειες όλων των στεγασμένων χώρων, κύριων και βοηθητικών.
  • Οι κολυμβητικές δεξαμενές προσμετρώνται στους κύριους ηλεκτροδοτούμενους χώρους.
  • Προσοχή! Το εάν τα τετραγωνικά είναι σωστά δηλωμένα στο Ε9 ή έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων για την ρύθμιση αυθαιρέτων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν δηλωθεί σωστά και στον Δήμο.
  • Με τις διατάξεις για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που θα μπουν σύντομα σε εφαρμογή, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων και θα πρέπει οι πραγματικές επιφάνειες, να συμπίπτουν με τις δηλωμένες σε Ε9, Δήμο και Πολεοδομία.
  • Επειδή, μετά την παρέλευση των σχετικών προθεσμιών, θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις συνιστάται στους ιδιοκτήτες ακινήτων να προβούν έγκαιρα στην σωστή δήλωση των στοιχείων των ακινήτων τους αφού συμβουλευθούν τον λογιστή και τον μηχανικό τους.

Διαβάστε επίσης

Συλλυπητήρια επιστολή της ΚΕΔΑ για το θάνατο  του Μ. Βενιέρη και του Γ. ΚαλοκέντηΑίγινα

  Συλλυπητήρια από την Κοινωφελή Επιχείρηση  του Δήμου Αίγινας για  το θάνατο  του ηθοποιού Μ.Βενιέρη ο οποίος δημιούργησε  στην Αίγινα μέσα από την Θεατρική Ομάδα  του Μορφωτικού ...

Με βεγγαλικά και συριγμούς εντυπωσιακός χαιρετισμός του πλοίου Apollon Hellas στον Άγιο Σώστη Αίγινας (βίντεο)Αίγινα

  Το πλοίο Apollon Hellas ερχόμενο από Μέθανα και Πόρο διέσχισε το στενό Πέρδικας – Μονής στην Αίγινα κατά παρέκκλιση της συνήθους πορείας του για να αποδώσει χαιρετισμό στην εκκλη...

Ν.Μανωλάκος: Ανάγκη επιτακτική για πλωτό ασθενοφόρο στον Αργοσαρωνικό!Αίγινα

  Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Ο Βουλευτής της Α ...