ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ίδρυση Σχολείου Ειδικής Αγωγής στην Αίγινα

 
Ένα μεγάλο και πάγιο αίτημα πολλών εκπαιδευτικών αλλά και γονέων έρχεται να καλύψει η ίδρυση στην Αίγινα Σχολείου Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Το θέμα αυτό απασχόλησε την Επιτροπή Παιδείας  του Δήμου Αίγινας που συνεδρίασε  τη Δευτέρα 24/8 και μετά από εισήγηση του προέδρου της και Δημάρχου κ. Ι. Ζορμπά, ψηφίστηκε ομόφωνα.
 
 
                           
                                                    ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

«Πρόσκληση για γονείς σχετικά με την ίδρυση ειδικού σχολείου στην Αίγινα»

 

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, έθεσε ως στόχο να διευρύνει το πεδίο της σχολικής ζωής και πράξης με την δημιουργία ενός αυτοτελούς ειδικού σχολείου στην Αίγινα, με σκοπό να εντάξει τους ειδικούς μαθητές, να πλαισιώσει τους γονείς, να αξιοποιήσει τους δασκάλους και τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Κατόπιν της από 24/08/2020 συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας, η οποία είχε ως 3ο Θέμα της ημερησίας διάταξης τη δημιουργία σχολείου ειδικής αγωγής και κατόπιν ομόφωνης απόφασης των παρόντων μελών της για την ίδρυσή του, έχουμε να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:

 

Στο ειδικό σχολείο θα φοιτούν μεικτά ή κατά κατηγορία πρόσωπα με αισθητηριακά, κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές ιδιαιτερότητες.

 

Το Ειδικό Σχολείο προβλέπεται να συστεγαστεί με Γενικό Σχολείο έχοντας ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών.

 

Το ειδικό σχολείο θα στελεχωθεί από ειδικούς δασκάλους, ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α. Ο στόχος είναι:

  • να θέτει σαφείς εκπαιδευτικούς σκοπούς
  • να καταρτίζει δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου θα ακολουθείται με σκοπό οι μαθητές:
  • να βιώσουν θετικά επιτεύγματα, ανεξαρτήτως του επιπέδου των ικανοτήτων τους,
  • να αποκτήσουν σημαντικές μαθησιακές εμπειρίες
  • να κατακτήσουν μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία
  • να αποκτήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις σε ένα ευχάριστο και ασφαλές από φυσικής και ηθικής άποψης, σχολικό περιβάλλον.

 

Για την ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, καλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς ή κηδεμόνες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να μιλήσουν για τα ειδικά προβλήματα των παιδιών τους κι εμείς με τη σειρά μας να διεκπεραιώσουμε τις συναντήσεις με το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) πρώην ΚΕΔΥ.

 

Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε ανοιχτή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη, συνδρομή και αρωγή προς επίτευξη του εν λόγου εκπαιδευτικού εγχειρήματος.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και σχετική ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δημάρχου και στις κυρίες Μαρία Πυτιροπούλου και Ρούλα Σαράντου στο τηλέφωνο 22973 20013.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα- Κύθηρα - Σαλαμίνα στα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 2 ΣεπτεμβρίουΕλλάδα

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη , 2-9-2020 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματο...

Συγχαρητήριο μήνυμα από το Δήμαρχο Αίγινας προς τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙΑίγινα

  Με ένα σύντομο μήνυμα του  στη σελίδα του στο face book ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς συγχαίρει  τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων και των δύο Λυκείων της Αίγινα...

 Φθινόπωρο του 2021 ξεκινούν οι εργασίες για τον φωτισμό της Αφαίας και του Ελλανίου Διός!Αίγινα

  Οι εξελίξεις τρέχουν και οι διαδικασίες επιταγχύνονται. Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, το Φθινόπωρο του 2021, υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον φωτισμό της ΑΦΑ...

Αίγινα: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι καλοκαιρινές Guest Chefs Nights στο «Αιάκειον»  Αίγινα

  Με έξι και πλέον δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην παραλία της  Αίγινας,  το «Αιάκειον»  διοργάνωσε  φέτος,  με ιδιαίτερη επιτυχία, μία σειρά από ξεχωριστές γαστρονομικές βραδιές...

Δήμος Αίγινας: Ενημέρωση για το Πρόγραμμα "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής"Αίγινα

                                                          ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ   Αγαπητοί γονείς,   Σας ενημερώνουμε ότι όσοι έχετε λάβει Αξία Τοποθέτησης ( Voucher ) ως ωφελούμενες/οι το...