Αίγινα: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι καλοκαιρινές Guest Chefs Nights στο «Αιάκειον»
Με έξι και πλέον δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην παραλία της Αίγινας, το «Αιάκειον» διοργάνωσε φέτος, με ιδιαίτερη επιτυχία, μία σειρά από ξεχωριστές γαστρονομικές βραδιές, η μια καλύτερη από την άλλη.
Πρώτος μπήκε στην κουζίνα ο κουρδικής καταγωγής, Σελίμ Σελτζούκ, γνωστός στο ευρύ κοινό από το Master Chef 2018, που παρουσίασε ένα menu με άρωμα Ανατολής. Στην συνέχεια ο καταξιωμένος Chef Θωμάς Μπακοδήμος, με εμπειρία 30 χρόνων σε πλήθος επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης, μας παρουσίασε τον νόστιμο και πολύχρωμό κόσμο της μεξικάνικής κουζίνας, σε ένα menu, με τίτλο Viva Mexiko.
Η josefina Desepeda γεννήθηκε στις Φιλιππίνες σπούδασε την μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα, εξειδικεύτηκε στην ασιατική κουζίνα και είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του φιλιππινέζικου Master Chef. Με τις γεύσεις της κατάφερε να μας μεταφέρει την ασιατική γαστριμαργική κουλτούρα… προσηλυτίζοντας ακόμη και τους πιο επιφυλακτικούς.
Τελευταία βραδιά με Funky Greek Cuisine από τους Δημήτρη – Helmout Μπέλλο (όπως είναι ολόκληρο το όνομα του) και την Μαρία Μπέη, που διακρίθηκαν στο τελευταίο Master Chef. Τα πιάτα τους ενθουσίασαν τους πελάτες του θρυλικού «Αιάκειον», ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γλυκό με αγγούρι και λευκή σοκολάτα, αρωματισμένο με τζίντζερ & τσίλι.
Σε αυτή την βραδυά παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Chef Club Ελλάδος executive pastry Chef κος Τάσος Πρωτοψάλτης
Οι δύο χαρισματικοί λάτρεις της μαγειρικής τέχνης θα είναι την προσεχή τηλεοπτική περίοδο στον Alpha, στην εκπομπή “Happy Day” με την Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος