ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα κρίνεται η τύχη του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού

Τη στιγμή που έχουν διακοπεί ή ανασταλεί όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις  και  τα Φεστιβάλ σε πολλές περιφέρειες  της Ελλάδος, συνεδριάζει σήμερα  Δευτέρα  17 /8  η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου για να αποφασίσει την πραγματοποίηση ή μη του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο  του Σεπτεμβρίου, αλλά  και του εμπορικού τμήματος της πανηγύρεως του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα (6-7/9)

Οι προετοιμασίες  της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν «παγώσει» από  τη στιγμή της επιδημιολογικής έξαρσης και την απόφαση  του Δημάρχου να μην πραγματοποιηθεί καμία πολιτιστική εκδήλωση σε χώρο του Δήμου μέχρι τις  5 Σεπτεμβρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω αυτής της απόφασης δεν πραγματοποιήθηκαν οι δύο τελευταίες παραστάσεις  του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου, το Φεστιβάλ Μουσικής και πολλές άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις  σε χώρους του Δήμου.

Στην Εκτελεστική  Επιτροπή συμμετέχουν εκτός  του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων και  οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Για το θέμα αυτό όμως ειδικά έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και η πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη.

Στην απόφαση θα μετρήσει ασφαλώς η συνεχιζόμενη ανησυχητική κατάσταση, αλλά και η δυσκολία μιας τέτοιας διοργάνωσης που ευνοεί  τη συγκέντρωση  πολλού κόσμου  στην παραλία  της Αίγινας, εφόσον η εμπορική έκθεση είναι η ραχοκοκαλιά  του Φεστιβάλ.

Παράλληλα  η Επιτροπή θα αποφασίσει για την πραγματοποίηση του εμπορικού τμήματος  της Θρησκευτικής πανηγύρεως του Αγίου Σώζοντος στην Πέρδικα  το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο πανηγύρι θεωρείται το μεγαλύτερο της Αίγινας και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκεπτών, ντόπιων και παραθεριστών από όλο το νησί. Το γνωστό παζάρι που διοργανώνεται από τους πραγματευτές και μικρο- εμπόρους δίνει  τον τόνο του πανηγυριού κάθε χρόνο. Ασφαλώς η όποια απόφαση δεν αφορά την τέλεση  των θρησκευτικών ακολουθιών  στον Ιερό Ναό του Αγίου Σώζοντος.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο φετινός Σεπτέμβριος θα είναι διαφορετικός για την Αίγινα  εξαιτίας των νέων δεδομένων αλλά και της όποιας απόφασης προκύψει από τη σημερινή συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ανεξήγητη …απροθυμία προσέλευσης στα διαγνωστικά τεστ COVID 19 της Περιφέρειας - Ρεπορτάζ της Σίλας ΑλεξίουΑίγινα

  Την ευκαιρία να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον COVID 19 έχασε στην πλειονότητά του το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Αίγινας, επιδεικνύοντας χαρακ...