ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ανεξήγητη …απροθυμία προσέλευσης στα διαγνωστικά τεστ COVID 19 της Περιφέρειας - Ρεπορτάζ της Σίλας Αλεξίου

 

Την ευκαιρία να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον COVID 19 έχασε στην πλειονότητά του το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Αίγινας, επιδεικνύοντας χαρακτηριστική αδιαφορία για τη δράση που διοργανώθηκε από κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου. 

 

Η δράση, που εντάσσεται στο πλαίσιο  του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Αίγινας «Άγιος Διονύσιος», όπου εξετάστηκαν ασθενείς, καθώς και το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Ο περιορισμένος αριθμός τεστ προοριζόταν επίσης για το προσωπικό του Α.Τ. του νησιού, αλλά και του Λιμεναρχείου, που όμως –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν προσήλθε. 

 

Η μικρή προσέλευση των …τυχερών που επελέγησαν να εξεταστούν εγείρει ερωτηματικά σε μια τόσο κρίσιμη για την υγεία των πολιτών περίοδο, καθώς η διενέργεια μαζικών τεστ –και μάλιστα σε συγκεκριμένες δομές- αποτελεί ζητούμενο όλων των τοπικών κοινωνιών για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο τα τεστ δεν πήγαν χαμένα, αφού τη θέση τους πήραν άλλοι πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να εξεταστούν κι έτσι τελικά η δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. 

Ο γιατρός του Νοσοκομείου «Άγιος Διονύσιος» κ. Γρηγόρης Γαλάνης, σε συνεννόηση με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δράση, ευχαριστεί την ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Π. Ευσταθίου, καθώς και την εθελόντρια γιατρό κ. Κρούμπχολτς για τον συντονισμό, όπως και τον Περιφερειάρχη Αττικής που επέλεξε τη συγκεκριμένη δομή για τον εν λόγω δειγματοληπτικό έλεγχο. Τονίζει μάλιστα ότι το Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» είναι η μόνη δομή μακροχρόνιας νοσηλείας της Αίγινας για ασθενείς όλων των ηλικιών υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

 

 Η αποστολή αναχώρησε για την Αίγινα το πρωί παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι, με δύο σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπεύθυνος του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, το μέλος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου Σ. Γιαννακάκης και ο αρχηγός της Ομάδας Πλεύσης Απ. Μπιλίρης.

 

Τα ρινοφαρυγγικά δείγματα, τα οποία ελήφθησαν θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

 

Σημειώνεται ότι η επιλογή των δομών (αστυνομίας και λιμενικού) για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ οφείλεται στην αυξημένη τουριστική κίνηση στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.

 

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επισκέψεις ιατρών και νοσηλευτών και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Στην Αίγινα ιατροί και νοσηλευτές της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τεστ για τον COVID 19Αίγινα

Αναχώρησε για την Αίγινα με σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COV...

Νοσταλγικό αφιέρωμα στην Αίγινα του 1978 από τη βρετανική τουριστική εκπομπή του ITV "Wish you were here" SM TUBE

Ένα υπέροχο βίντεο από το μακρινό 1978, αναρτήθηκε στο κανάλι της Thames Television στο You Tube. Πρόκειται για ένα 9λεπτο αφιέρωμα στην Αίγινα που προβλήθηκε στην - για πολλά χρόν...