Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description

Διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19 σε δομές της Αίγινας

 
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, θα διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές της Αίγινας.
 
 
Τα τεστ θα γίνουν στο Νοσοκομείο Αίγινας ο "Άγιος Διονύσιος" στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Λιμενικό Σταθμό Αίγινας.
 
 
 
Η αναχώρηση του κλιμακίου ιατρών και νοσηλευτών με σκάφη της ομάδας Αιγαίου για την Αίγινα, έγινε σήμερα το πρωί από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι.
 
 
 Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και η καλύτερη θωράκιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής μας»

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, μετέβη σήμερα Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στην Αίγινα, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού.

 

Υπό το συντονισμό του επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπευθύνου του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, σήμερα το πρωί στις 9  παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αναχώρησαν για την Αίγινα, από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Καλύβια Θορικού 19010), σκάφη της ομάδας Αιγαίου με το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

 

Ειδικότερα θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.

 

Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.

 

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 2.500 άτομα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής από την πανδημία.

 

Με αφορμή τη διενέργεια των ελέγχων σε δομές της Αίγινας ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

 

«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης, είναι η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας, που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς. Στόχος μας είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά και ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού μας προϊόντος.

Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συντρέχοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας».

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Αναχώρησε για την Αίγινα με σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COV...

image descriptionSM TUBE

Ένα υπέροχο βίντεο από το μακρινό 1978, αναρτήθηκε στο κανάλι της Thames Television στο You Tube. Πρόκειται για ένα 9λεπτο αφιέρωμα στην Αίγινα που προβλήθηκε στην - για πολλά χρόν...

image descriptionΑίγινα

  Με αφορμή το δημοσίευμα του iefimerida για τη διαμάχη που έχει αφήσει στο σκοτάδι τον Ναό της Αφαίας στην Αίγινα, το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε άμεσα τη λύση στο πρόβλημα. Η υπου...

image descriptionΑίγινα

Από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα του Δήμου Αίγινας για την πρόληψη διασποράς του Κορονοϊού:      Αίγινα, 10 Αυγούστου 2020 ...

image descriptionΑίγινα

  Ο Ναός της Αφαίας στην Αίγινα είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς και σήμερα σώζονται 24 από τις 32 κολώνες του. Παρά την εγκατάλειψη από την πολιτεία, ο Να...

image descriptionΑίγινα

Την προσωρινή αποδρομολόγηση της διασύνδεσης του Λιμένα Αίγινας με τους Λιμένες Πόρου και Μεθάνων αντίστοιχα, ανακοίνωσε- ανάμεσα σε άλλα - με το ακόλουθο δελτίο τύπου ο Δήμαρχος Α...