ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκινητικοί χαιρετισμοί πλοίων στον Σωτήρα Χριστό στους Αγίους (βίντεο)

Άρωμα νησιωτικής Ελλάδας με στιγμές  συγκινητικές έζησαν οι προσκυνητές  χθες το απόγευμα  στο εκκλησάκι  του Σωτήρος Χριστού στην περιοχή των Αγίων κατά τη διάρκεια  του πανηγυρικού εσπερινού.


Την αρχή έκανε ο "Απόλλων"  που ερχόμενος από Πειραιά έφθασε κοντά στην ακτή και απέδωσε τιμές με σφυρίγματα και ρίψη βεγγαλικών ακολούθησαν ο "Ποσειδών" και ο "Αχαιός" που ερχόμενα  και τα δύο πλοία  από το λιμάνι της Αίγινας μαζί σε κοινή πορεία, σταμάτησαν δι' ολίγον έκαναν σχηματισμούς κάνοντας ρίψη νερού και βεγγαλικών. Οι πανηγυριστές ανταπέδωσαν με συνεχή κτυπήματα της μικρής καμπάνας και επευφημίες.

 


Τα κινητά πήραν φωτιά και το διαδίκτυο γέμισε από τις όμορφες εικόνες  του δειλινού με τα πλοία να σφυρίζουν στολισμένα με τις φωτεινές γιρλάντες  τους και τον κόσμο να κοιτάζει έκπληκτος και συγκινημένος.

 


Σήμερα  το πρωί ακολούθησε και ο "Φοίβος" που απέδωσε χαιρετισμό στον εορτάζοντα ναό.
Οι Έλληνες ναυτικοί  τιμούν  την παράδοση, τα έθιμα, τις  εορτές  της Χριστιανοσύνης. Οι εικόνες αυτές είναι από τις πιο όμορφες  του Αιγαίου και δηλώνουν  τη ναυτοσύνη και τη λεβεντιά  των ανθρώπων της θάλασσας.
Τα  τελευταία χρόνια έχουμε τη χαρά  να ζούμε  τέτοιες εικόνες και στην Αίγινα χάρη στους άξιους καπεταναίους  των πλοίων της γραμμής που τιμώντας και συνεχίζοντας την παράδοση τιμούν το επάγγελμα τους και την αποστολή τους.

Διαβάστε επίσης

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σπύρος Νικολόπουλος - Το τελευταίο αντίο αύριο στην ΑίγιναΑίγινα

Τελευταίο αντίο αύριο, Σάββατο και ώρα 11.00, στο Κοιμητήριο των Αλώνων της Αίγινας, στον παλαίμαχο δημοσιογράφο Σπύρο Νικολόπουλο, που «έφυγε» την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών. Ο Σπύρο...

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Ν. Πτερούδης απαντά στην επιστολή του κ. Δ. ΜούρτζηΑίγινα

Στην επιστολή του κ. Δημήτρη Μούρτζη επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, απαντά ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Πτερούδης.   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΤΕΡ...

"Γυνή πλέουσα" του Αλ. Παπαδιαμάντη στο 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας - Σήμερα 5 Αυγούστου 21.15Αίγινα

  Μια εξαιρετική παράσταση φιλοξενεί το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας  σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου και ώρα 21.15  στην αυλή  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.   Πρόκειται για το έρ...