ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταξίδι στη γεύση με τον Βησσαρίωνα Παρθένη στο Εδεσματοπωλείο Πετρά

Καλεσμένος του Εδεσματοπωλείου Πετρά ο γνωστός τηλεοπτικός Chef Βησσαρίων Παρθένης ταξίδεψε τους τυχερούς, που είχαν προνοήσει να κλείσουν τραπέζι, σε μονοπάτια απόλαυσης που ξεκινούν από το παρελθόν και φθάνουν μέχρι σήμερα, με αναλλοίωτες , παραδοσιακές , έντονες γεύσεις της Καραμανλίδικης κουζίνας και κύρια υλικά τον παστουρμά, το σουτζούκι και τον καβουρμά.

Η πρώτη του γνωριμία με την Αίγινα έγινε το 2014 στο 6ο Aegina Fistiki Fest , καλεσμένος της Ομάδας
Γαστρονομίας Αίγινας όπου παρουσίασε την κεντρική γαστρονομική εκδήλωση του Φεστιβάλ «Και ο Φιστικάτος μπακλαβάς γωνία», μαζί με εκλεκτά μέλη του Chef Club και την αγαπημένη ηθοποιό Ελισάβετ Κωνσταντινίδη.

Η συνεργασία με την Ομάδα γαστρονομίας συνεχίστηκε το 2016 στο 8ο Aegina Fistiki Fest, όπου παρουσίασε διαγωνισμό μαγειρικής με τίτλο Νόστιμες Μέρες, στον οποίο διαγωνίστηκαν μαθητές του Ι.Ε.Κ. Αίγινας, σε συνταγές που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι, με θέμα το φιστίκι, το κορυφαίο Π.Ο.Π. προϊόν της Αίγινας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ακαδημαϊκού, συγγραφέα και διανοούμενου Δημήτρη Ποταμιάνου.
Ο Βησσαρίων, αν και γεννημένος στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει στον Πειραιά. Οι παιδικές αναμνήσεις που είχε από τις μυρωδιές των φαγητών που αναδύονταν από τις κουζίνες της γιαγιάς του και της μητέρας του, καθώς και όλη η τελετουργία της δημιουργίας παραδοσιακών συνταγών -όπως τραχανάς, χυλοπίτες, χορτόπιτες και άλλα- τον απομάκρυναν από την αγάπη του για την θάλασσα και τον οδήγησαν στη μαγειρική τέχνη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μαγειρική, έκανε μεταπτυχιακό στο Food and Beverage management και, από το 1997, εργάζεται ανελλιπώς στις κουζίνες.

Φράση που τον αντιπροσωπεύει και την ενστερνιζόμαστε απόλυτα : «Καθημερινά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από όλους !!!»

 

Φωτογραφίες: Ειρήνη Κουνάδη & Ανέστης Καρνέζος

Διαβάστε επίσης

Πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις γραμμές του Αργοσαρωνικού Αίγινα

  Την εγρήγορση των ακτοπλοϊκών γραμμών του Αργοσαρωνικού ζήτησε το ΥΝΑΝΠ  για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.     Ευρεία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας εξετάσθ...

 Για τα χερσαία έργα ύδρευσης: Δημοτική Παράταξη "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα" Αίγινα

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ   ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ      Με έκπληξη ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακοινώνεται στο σώμα πως η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και ο...