ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τα χερσαία έργα ύδρευσης: Δημοτική Παράταξη "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα"

 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
 
 
 Με έκπληξη ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακοινώνεται στο σώμα πως η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και ο εργολάβος του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού , εκπόνησαν νέα μελέτη βασιζόμενη σε μια υπόθεση. Είναι απαραίτητη λέει μία νέα δεξαμενή αναρύθμισης  ή οποία θα εξασφαλίσει τα 21.500μ3/ ημέρα,που ΙΣΩΣ δεν μπορεί να γίνει αυτό με φυσική ροή.
 
 
Η νέα αυτή μελέτη καθιστά μέρος του έργου που έχει έως τώρα πραγματοποιηθεί, «χωρίς χρήση» (άχρηστο) . Η  παρέμβαση αυτή  θα στοιχήσει στο Ελληνικό Δημόσιο κοντά 1,000,000 ευρώ. Εκτός των ευλόγων ερωτημάτων που προκύπτουν (γιατί δεν είχε από την αρχή προβλεφθεί)τίθεται και το ερώτημα της αναγκαιότητας της νέας αυτής παρέμβασης.
 
 
Η Δημοτική μας παράταξη λαμβάνοντας υπόψη της το κοινό συμφέρον συντάσσεται με την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου κ.Κουκούλη Παναγιώτη ο οποίος έχει ορισθεί από το ΔΣ να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.Συμφωνούμε και προτείνουμε και εμείς με την σειρά μας να τελειώσει το έργο , να δοκιμαστεί στην πράξη και αν χρειαστεί να τοποθετηθεί αντλιοστάσιο στο λιμάνι του Λεοντίου που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων ροής με τρόπο αποδοτικότερο, ασύγκριτα οικονομικότερο και χρηστικότερο, από αυτή την πρόταση της Περιφέρειας.
 
 
Αν στην περιφέρεια περισσεύουν χρήματα για την Αίγινα, θυμίζουμε πως οι ανάγκες του νησιού είναι πολλές.  Επίσης αναρωτιόμαστε για το ρόλο του Δημοτικού μας Συμβουλίου στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο νησί μας. Δεν είναι ή καλύτερα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ο θεσμός του ΔΣ ως τυπικός αποδέκτης ειλημμένων αποφάσεων , αλλά ως ισότιμος αν όχι προνομιακός συζητητής σε θέματα που αφορούν τους Αιγινήτες και την ποιότητα της ζωής.
 
 
  Είμαστε εννοείτε υπέρ της γρήγορης περάτωσης αυτού του τεράστιου και ωφελίμου έργου,όμως σε τέτοια περίεργα " τερτίπια",θα είμαστε απέναντι.
 
 
Ευχόμαστε γρήγορα να κυλήσει το νερό στο "υποθαλάσσιο αυλάκι",όμως με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.
 
 
 Καταψηφίσαμε  το συγκεκριμένο θέμα,έχοντας πολλές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα του εν λόγω  πρόσθετου έργου και  θιγόμενοι για την απαξιωτική αντιμετώπιση του Δήμου μας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
 
 
 Για ένα τόσο μεγάλο έργο ,ο Δήμος μας πρέπει να έχει λόγο και να συμμετέχει ενεργά στην μελέτη,επίβλεψη και πορεία του.
 
 

Διαβάστε επίσης

Πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις γραμμές του Αργοσαρωνικού Αίγινα

  Την εγρήγορση των ακτοπλοϊκών γραμμών του Αργοσαρωνικού ζήτησε το ΥΝΑΝΠ  για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.     Ευρεία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας εξετάσθ...

Ο καφέ κάδος έφτασε στην ΑίγιναΑίγινα

Ο  Δήμος Αίγινας ενημερώνει  για  τη χρήση  των καφέ κάδων που ήδη τοποθετούνται σε σημεία  της Αίγινας. Η σωστή χρήση  τους από τους Δημότες θα συμβάλει στη μείωση  του όγκου των ...

Η Αίγινα και η επέτειος του 2021 - Άρθρο του Γιώργου ΜπήτρουΓιώργος Μπήτρος

Του Γιώργου Μπήτρου Η Αίγινα μπαίνει στο κάδρο του εορτασμού των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με το ρόλο που της αναλογεί ως Πρώτης Πρωτεύουσας  του Ελληνικο...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την γραμματειακή υποστήριξη του Φεστιβάλ ΦιστικιούΑίγινα

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσης γραμματέα   για τη  διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιστικιού  εξέδωσε η ΚΕΔΑ. Οι όροι που πρέπει  να πληρεί ένας υποψήφος περιγράφονται αναλυτικά στην προκ...