Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στην Αίγινα

 

Με αφορμή τη δωρεά ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου στο Δήμο Αίγινας, η Περιφέρεια  Αττικής εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο δηλώνει  την έμπρακτη υποστήριξη της  στις ανάγκες  του νησιού, στις προτεραιότητες  της αλλά και στις πρωτοβουλίες  της στο χώρο  του Πολιτισμού με  τον προγραμματισμό εκδηλώσεων το φετινό καλοκαίρι στα Φεστιβάλ  της Αίγινας

 

 

Γ. Πατούλης: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας δίνουμε δυναμικό παρόν στην  Αίγινα και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Με πράξεις και συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα γυρίζουμε σελίδα και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και πράσινων πολιτικών»

 

Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στην Αίγινα και η υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο νησί. Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης

 

Στη βαρύτητα που δίνει ως Περιφερειάρχης Αττικής στη νησιωτικότητα και στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγινα.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ προανήγγειλε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως επισήμανε «οι σχετικές εκδηλώσεις θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη Πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού Κράτους».  

 

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Γ. Ζορμπά ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και περίπου 150 καφέ κάδους και κάδους εσωτερικού χώρου οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και για την ανακύκλωση χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

 

 

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Αίγινας Γ. Ζορμπά και συζήτησαν για τα συγκεκριμένα έργα. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παράδοσης του εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων παραβρέθηκαν επίσης  οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Μανωλάκος και Γ. Μελάς, οι αντιδήμαρχοι Ν. Πτερούδης και Δ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αίγινας Π. Ασιμάκης, κ.α.

 

 

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την πορεία ολοκλήρωσης του αγωγού ύδρευσης της Αίγινας (αναμένεται να έχει παραδοθεί αρχές Φθινοπώρου), για τα αναγκαία έργα που απαιτούνται στα λιμάνια του νησιού (για το θέμα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες ειδική συνάντηση στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών).

 

Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση της μελέτης που αφορά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του ναού της Αφαίας. Στο πλαίσιο των σχετικών παρεμβάσεων θα εγκατασταθεί ειδικός φωτισμός και θα δημιουργηθεί πάρκινγκ. Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών του γηπέδου της Αίγινας (αν και είχε ολοκληρωθεί ένα χρόνο πριν και είχε παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση, εμφάνιζε μια σειρά από προβλήματα).

 

 

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αίγινα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην πρώτη Πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού, κράτους στο πανέμορφο νησί της Αίγινας, με έναν Δήμαρχο που δείχνει ότι γνωρίζει τι παρεμβάσεις πρέπει να υλοποιήσει για να επιτευχθεί η ανάπτυξη στο νησί. Είμαι ικανοποιημένος που ήδη η συνεργασία μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Υπάρχει ένα πλήθος έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Χάρις στην ανάπτυξη ενός ειδικού παρατηρητηρίου από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρεακοπούλου Μπόγρη είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή την εξέλιξή τους. Είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα τα έργα αυτά θα είναι ορατά από τους πολίτες. Άλλωστε από την 1η Σεπτέμβρη του 2019 που αναλάβαμε καθήκοντα επιβεβαιώνουμε καθημερινά με συγκεκριμένες πράξεις και έργα ότι είμαστε σε θέση να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.  Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί και το υλικό που παραδίδουμε στον Δήμο με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωση 2020. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος και το στελεχιακό δυναμικό του θα το αξιοποιήσουν και θα συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια μας για μείωση του τελικού όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. Οι νησιωτικοί δήμοι αποτελούν ένα ισχυρό κρίκο στην ανάπτυξη της Αττικής και στην επίτευξη του στόχου μας για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τη μετατροπή της Αττικής σε πράσινη Περιφέρεια».

 

 Ο Δήμαρχος Αίγινας Γ. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Αίγινας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Ο Δήμος Αίγινας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής και με τεκμηριωμένη πρόταση συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης.  Είναι σημαντικό που διαπιστώνουμε ότι το όραμα που είχε θέσει ο Γ. Πατούλης κατά την προεκλογική Περίοδο το κάνει ήδη πράξη».

 

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, αναφέρθηκε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων καθώς και στο προγραμματισμό πολιτιστικών δράσεων και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου τον Δήμαρχο της Αίγινας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Αίγινα. Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την προτεραιότητα και τη βαρύτητα που δίνει στους νησιωτικούς Δήμους καθώς, κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες που έχουν ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού έδωσε προτεραιότητα στην προμήθεια του εξοπλισμού για την ανακύκλωση».

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαθηματικά πλέον, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των ερυθρολεύκων να έχουν μερικές στιγμές χαλάρωσης ύστερα από μια επίπονη χρονιά, που έχ...

image descriptionΑίγινα

  Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" του οποίου ανέλαβε την προεδρία για την επόμενη διετία, σκοπεύει να διοργανώσει  με την ευκαιρία  των εορ...

image descriptionΑίγινα

Για  το θέμα  της σύνδεσης  της Σουβάλας και της Αγίας Μαρίνας  με το λιμάνι  του Πειραιά ερωτούν οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ  της Α' Πειραιά με υπόμνημα τους προς τον Υπουργό Ναυτιλί...

image descriptionΑίγινα

Δέκα χρόνια… Πώς πέρασαν; Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Saronic Magazine και αναπολεί τα όμορφα ταξίδια που έκανε μαζί σας…   Στα κύματα του Αργοσαρωνικού, στα νησιά και τι...