ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναφορά του Νίκου Μανωλάκου σχετικά με τη λειτουργία του Σχολείου Βαθέος Αίγινας ως εξαθέσιου

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 24 Ιουνίου 2020 Αναφορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης με την οποία επισημαίνεται η ανησυχία των γονέων της περιοχής για τη συνεχόμενη αποδυνάμωση της σχολικής μονάδας, μετά και την τελευταία απρόσμενη απομάκρυνση μιας δασκάλας.

 


Ο Σύλλογος ζητά να λειτουργήσει το σχολείο ως εξαθέσιο, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού και Αγ. Ασωμάτων, για να μην παρατηρούνται θέματα υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απομάκρυνση των μαθητών.

 

 

Ακολουθεί η Αναφορά
Κυρία Υπουργέ,
Θέτω υπόψιν σας επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης, με την οποία επισημαίνεται η ανησυχία των γονέων της περιοχής για τη συνεχόμενη αποδυνάμωση της σχολικής μονάδας, μετά και την τελευταία απρόσμενη απομάκρυνση μιας ακόμα δασκάλας.
Το δημοτικό Σχολείο Βαθέος, αν και είναι σύγχρονο με εξαιρετικές υποδομές, δεν αδειοδοτήθηκε σαν εξαθέσιο, καθότι μεταφέρθηκε σε αυτό η παλαιότερη άδεια του παλαιού σχολείου που ήταν τετραθέσιο.
Ως εκ τούτου, πολλοί γονείς επιλέγουν να πάρουν τα παιδιά τους και να τα μεταφέρουν σε γειτονικά σχολεία που θεωρούν ότι έχουν καλύτερο μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, γεγονός που προκαλεί διχασμό στην τοπική κοινωνία.
Σας παρακαλώ να δείτε το θέμα με την απαιτούμενη ευαισθησία και να ανταποκριθείτε στο αίτημα τους να λειτουργήσει το σύγχρονο σχολείο σαν εξαθέσιο, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού και Αγ.
Ασωμάτων, προκειμένου να μην παρατηρούνται θέματα υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απομάκρυνση των μαθητών.

Διαβάστε επίσης

Προτάσεις από τον γιατρό Νίκο Πουλάκη για την υγειονομική περίθαλψη στην ΑίγιναΑίγινα

  Προτάσεις  για την υγειονομική περίθαλψη στην Αίγινα καταθέτει με επιστολή του ο ιατρός κ. Νίκος Πουλάκης.   Κάνοντας μια σειρά  διαπιστώσεων τόσο με πληθυσμιακά στοιχεία  των νη...

Ψεκασμοί από το Δήμο ΑίγιναςΑίγινα

  Σε δύο ρέματα στην Αίγινα ο Δήμος Αίγινας πραγματοποίησε ψεκασμούς για τα κουνούπια. Στο ρέμα  του Μαραθώνα (Βιρός) και στη Βαγία όπου τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνονται πο...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ήχο και εκτυπώσεις του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας Αίγινα

    Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας δημοσιεύτηκαν  οι προκηρύξεις ενδιαφέροντος  για την ηχητική κάλυψη και  τις εκτυπώσεις  του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας  που θ...

Η Αίγινα στον ALPHA TVΑίγινα

  Η   Αίγινα  στην  εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση"     Μεγάλη επιτυχία  σημείωσε το δεκάλεπτο παρουσίασης  της Αίγινας  στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha "Σαββατοκ...