ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΓΙΝΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Εργαζόμενοι της στεριάς και της θάλασσας, μικροβιοτέχνες και έμποροι, συνταξιούχοι, άνεργοι ,νέοι και νέες,
Την Παρασκευή 19 η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας θα επισκεφτεί το κενοτάφιο της Αγίας Ειρήνης όπου είναι το μνημείο προς τιμήν των εκτελεσμένων αγωνιστών και κομμουνιστών των φυλακών της Αίγινας για να τους "τιμήσει".
Θα αποδώσει τιμές το κόμμα που :
* παρέδωσε Γη και Υδωρ στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ μακελάρηδες των λαών, που γέμισε νέες βάσεις την ελληνική επικράτεια.
* ο πρόεδρός του και τότε πρωθυπουργός (Αλέξης Τσίπρας) έκανε υποκλίσεις στον Τραμπ αποκαλώντας τον, μάλιστα, "διαβολικά καλό" και έβαλε την υπογραφή του σε διακήρυξη-μνημείο αντικομμουνισμού της Ε.Ε. τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών , παρέα με όλο τον ακροδεξιό συρφερτό της Ευρώπης το οποίο αναφέρει: "«Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες».
* Υλοποίησε την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. δημιουργώντας στα νησιά μας "φυλακές ψυχών" ενισχύοντας τις Μ.Κ.Ο.
* Συνυπέγραψε με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑ το 3ο Μνημόνιο και μάτωσε το λαό με τους φόρους και τα αντεργατικά νομοσχέδια.
* Δεν δίστασε να στείλει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν συνταξιούχους και εργαζόμενους στις διαδηλώσεις.
* Ψήφισε τον απεργοκτόνο νόμο στοχεύοντας5 να βάζει φραγμούς σε αποφάσεις για απεργίες από τα ταξικά -εργατικά σωματεία.
* Έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της Χ.Α. ενώ ταυτόχρονα ψηφίζει νέο ποινικό κώδικα με αποτέλεσμα να πέσει η Χ.Α. στα μαλακά.

 

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Για όλα τα παραπάνω καλούμε τον Αιγινήτικο λαό να βγάλει συμπεράσματα και να καταδικάσει όλες αυτές τις υποκριτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχουν να "θολώσουν τα νερά" να ξαναφορέσουν το κουρελιασμένο προσωπείο του δήθεν "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" για να κρύψουν τα έργα και ημέρες τους.

 

Δεκαετίες ολόκληρες μέσα στις Φυλακές τις Αίγινας εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, με την αρωγή των ΗΠΑ του «δόγματος Τρούμαν» και των ντόπιων συμμάχων τους, παρέμειναν αλύγιστοι μπροστά στις κακουχίες. Πάλεψαν για να ζούμε ελεύθεροι χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία. 

 


Οι αγωνιστές και οι κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους δεν έσκυψαν το κεφάλι ούτε στους ντόπιους φασίστες, ούτε στους ξένους ιμπεριαλιστές. Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε τίμιο αγωνιστή, να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που και σαν κυβέρνηση αλλά και τώρα σαν αντιπολίτευση είναι χειροκροτητές της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ, των Αμερικανικών επιδιώξεων στην περιοχή.
Τώρα συστράτευση με το Κ.Κ.Ε για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.

Διαβάστε επίσης

Σε Αθήνα και Αίγινα τα γυρίσματα γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής, με την υποστήριξη του ΕΟΤΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν στην Αθήνα και την Αίγινα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για την φωτογραφία»).   Π...

Κινεζική αποστολή στην ΑίγιναΑίγινα

  Την Πέμπτη 11 Ιουνίου επισκέφθηκε  την Αίγινα και ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά και την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής  του Δήμου κ. Μ. Κουκούλη Κινέζικη απο...