ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοιχτή επιστολή Σ. Σακκιώτη προς τον Δήμαρχο Αίγινας

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Σ. Σακκιώτης προς το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά με την οποία εκφράζει την ανησυχία  του για  το ρόλο της Αίγινας στους μελλοντικούς εορτασμούς  για την επέτειο  των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο κ. Σακκιώτης φανερά ενοχλημένος από  την Επιτροπή του 2021 και τον αποκλεισμό της Αίγινας από τις αναφορές  της προέδρου κ. Γ. Αγγελοπούλου, επισημαίνει  τις παραλείψεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής και υπογραμμίζει  τις ευθύνες όλων μας  για τυχόν υποτίμηση ή υποβάθμιση του ρόλου της Αίγινας στα επαναστατικά χρόνια.

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του πρ. Δημάρχου Αίγινας ΣΑΚΗ ΣΑΚΚΙΩΤΗ προς τον Δήμαρχο Αίγινας κ. ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΡΜΠΑ.

Με σεβασμό στο πρόσωπό σας ως Δημάρχου αλλά με υπέρτατο σεβασμό στο κύρος και την οντότητα του θεσμού τον οποίο υπηρετείτε, απευθύνομαι σε σας, για να τεθούν κάποια ερωτήματα, που συνδέονται με το ιστορικό μας Νησί.

Ο Δήμος μας - λόγω επανάληψης ενσυνείδητα πλέον - εορτάζει την 26η Ιαν. ως επέτειο από την άφιξη και ορκωμοσία του Α! Κυβερνήτη της Ελλάδας στο νησί μας.

Ερώτημα: Ποιός ο λόγος επίμονης άρνησης του δήμου μας, να συνδεθεί το Νησί μας, με την Α! Πρωτεύουσα του Νεότερου ελληνικού κράτους;

Ο Δήμος Ναυπλίου δια προβεβλημένης και μόνιμης στην ιστοσελίδα του ανάρτησης, αλλά και δια δηλώσεων του ίδιου του δημάρχου αναφέρεται στο Ναύπλιο ως Α! Πρωτεύουσα και με συστηματικό τρόπο τροφοδοσίας των Μ.Μ.Ε, σειράς συλλογικοτήτων κ.λ.π.

Ερώτημα : Γιατί αποδέχεσθε την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και μάλιστα όταν έχει επιχειρηθεί από μέλους δικτύου πόλεων "Ιω. Καποδίστριας" του όποιου είσθε πρόεδρος;

Η έκδοση "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821, αναφέρεται στην Αίγινα, ως Α! Πρωτεύουσας του ελληνικού Κράτους.

Το μουσείο Κέρκυρας επιβεβαιώνει την ιστορική αλήθεια ότι τον Ιανουάριο ο Κυβερνήτης φτάνει στην Αίγινα, πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού Κράτους, ο Καποδίστριας. Όλα τα ντοκουμέντα της εποχής συνδέονται απολύτως με την Αίγινα ως Α! Πρωτεύουσα.

Με βάση αυτά τα ντοκουμέντα εκδόθηκε το Π.Δ. 7/30.1.2012 καθιερώνοντας την 26 Ιαν , ημέρα ορκωμοσίας του Καποδίστρια ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΟΡΤΗ.

Κ. Δήμαρχε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου αναφερόμενη στο Ναύπλιο μετά την επίσκεψη της "μίλησε" για πόλη ιστορική με πυκνότητα επαναστατικών δραστηριοτήτων.

Κάποιοι "ιδιαίτεροι" άνθρωποι για δικούς τους λόγους -θα επανέλθουμε σε αυτο- "μιλάνε" για την Αίγινα ως προσωρινή δήθεν πρωτεύουσα.

Όμως αυτό είναι παντελώς ανυπόστατο , ουτοπικό, επιτηδευμένα υποστηρικτικό για να συντηρεί αδικαιολόγητες ανταγωνιστικές καταστάσεις.

Οι Αιγινήτες δεν θα συγχωρήσουν κανέναν για αγνόηση η παραμερισμό του Νησιού μας.

Δεν θα συγχωρήσουν τυχόν δημοτική αβελτηρία, ούτε αδράνεια, ούτε έλλειψη δυναμικής, για την διαχείριση αυτού του ζητήματος.

Είμαστε κ. Δήμαρχε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε και εμείς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ συμμετοχής στους εορτασμούς της ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ , με προτάσεις που θα έχουν ως βασικό συστατικό, τον σεβασμό μας, στην Ιστορία του τόπου μας.

Με πίστη στην ορθότητα των προσωπικών σας κινήσεων , προσβλέπω σε επιμελημένες παρεμβάσεις σας, για την "διόρθωση των κακώς κειμένων" που πληγώνουν την ιστορική διαδρομή της Αίγινας, την ιστορική αλήθεια.

Με εκτίμηση

Διαβάστε επίσης

Παραμένουν οι κλωβοί των ιχθυοτροφείων στην παραλία της Κυψέλης ΑίγιναςΑίγινα

Οι εγκαταστάσεις  του ιχθυοτροφείου που η θάλασσα ξέβρασε στην παραλία  της Κυψέλης το χειμώνα που μας πέρασε,  παραμένουν ακόμα  στο σημείο που τα τελευταία χρόνια αποκαλούμε "προ...

Αίγινα: Πρεμιέρα στο Fyki το Σάββατο με μουσική βραδιά τραγούδια και πιάνο (Φωτο - Video) Αίγινα

Σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με νησιώτικο χαρακτήρα, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το Fyki Beach Restaurant τις καθιερωμένες εδώ και δύο χρόνια μουσικές βραδιές μετά φαγητού ή ...

Βάσω Θεοδωρακοπούλου: Να αναδείξουμε τα νησιά του Αργοσαρωνικού ως ασφαλή προορισμό: Συνέντευξη στον Γιάννη Προβή  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων απαντά στις ερωτήσεις των ανταποκριτών του SM στα νησιά του Σαρωνικού τα Μέθανα και την Τροιζηνία.   Πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και τη...