ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι θα γίνει με τα αδέσποτα στην Αίγινα;

 

Επιμένουμε  να μην μεριμνούμε για τα αδέσποτα σκυλιά  της Αίγινας. Ομάδες σκύλων ορμούν  σε πολυσύχναστα σημεία  της Αίγινας. Στην περιοχή του Γενικού Λυκείου Αίγινας , στην Αγία Βαρβάρα, μια μικρή αγέλη από πέντε σκυλιά  με πολύ μεγάλη επιθετικότητα ορμούν σε ανυποψίαστους διαβάτες. Στις περιοχές Λιβάδι, Χλόη, Κυψέλη, Λεόντι, Ασώματο, τις νύχτες γίνεται πραγματικό «γλέντι»  από  σκυλιά  που περιφέρονται και καθώς είναι πεινασμένα μπαίνουν σε κοτέτσια. Τελευταία φορά  μπήκαν σε χώρο με κουνέλια στο Παρατηρητήριο και προσπάθησαν να πνίξουν κάποια από αυτά. Υπάρχει η είδηση για επίθεση σε μικρό παιδί - προ καιρού - το οποίο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.  Ο μαθητής  του ΕΠΑΛ Παντελής Λαζάρου κινδύνευσε προ καιρού όταν  επιτέθηκαν στο μηχανάκι που οδηγούσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό  του, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

 

Πριν  είκοσι  ημέρες επιχειρήσαμε μια παρόμοια  δημοσίευση σε άλλον διαδικτυακό τόπο (odosaeginis.blogspot) για  το ίδιο  θέμα. Υπήρξαν πολλά  σχόλια (31)  ιδιαίτερα στο Face book. Ωστόσο  το θέμα παρέμεινε εκεί. Αρκεστήκαμε στα σχόλια!!!

 

Βρισκόμαστε πλέον στο καλοκαίρι, μια εποχή όπου πολλοί συνάνθρωποι μας κυκλοφορούν και ιδιαίτερα τα παιδιά. Θα έρθουν πολλοί παραθεριστές με πολλά μικρά παιδιά. Το θέμα δεν πρέπει να μείνει μόνο στη δημοσίευση και την καταγγελία του θέματος.

 

Πρέπει να προστατευτούν τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα. Τα παιδιά που κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά  τους, οι ενήλικοι διαβάτες, τα οικόσιτα ζώα.

 

Κυρίως πρέπει να προστατεύσουμε  τα ίδια τα αδέσποτα από κάποιους  που μπορεί να θελήσουν να τα θανατώσουν με φρικτό τρόπο.

 

Όπως και να έχει το θέμα αυτό είναι δηλωτικό  του πολιτισμού μας. Πέρα από την επικινδυνότητα  της κατάστασης, είναι ντροπή σε ένα τουριστικό νησί  να υπάρχουν αδέσποτα, τη στιγμή που υπάρχουν Σωματεία, Σύλλογοι και πλήθος φιλόζωων συμπολιτών μας που ενδιαφέρονται ειλικρινά  για αυτά και τα πονούν.

 

Με μεγάλο όμως ενδιαφέρον θα θέλαμε να ακούσουμε τις ενέργειες  που θα λάβει το αρμόδιο  γραφείο  του Δήμου Αίγινας που πολύ επιμέλεια είχε προ καιρού κάνει εκστρατεία  για  το «τσιπάρισμα» των ζώων.

 

Περιμένουμε……

 
 Οι φωτογραφίες είναι από χθες το βράδυ στην περιοχή του ΓΕΛ Αίγινας.
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε επίσης

Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας: Πλατφόρμα Ενημέρωσης για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείωνΑίγινα

    Η  Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας με Δελτίο Τύπου ενημερώνει τα μέλη της, τους ξενοδόχους της Αίγινας για τις νέες εξελίξεις  στο χώρο αυτό, αλλά  χάρη στην πλατφόρμα που έχει δημιουρ...

O Νίκος Πτερούδης στο SM: Το επίπεδο καθαριότητας στην Αίγινα έχει ανέβειΑίγινα

Η  αλλαγή που παρατηρείται  τους τελευταίους μήνες  στο χώρο της καθαριότητας  στην Αίγινα, με την τοποθέτηση πολλών καινούργιων κάδων απορριμμάτων, αλλά και οι παρεμβάσεις που επι...