ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγινα

 

Μονοήμερη  ανεπίσημη επίσκεψη στην Αίγινα πραγματοποίησε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ.Yossi Amrani  συνοδευόμενος από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

 

Η Αίγινα  για  τους Ισραηλινούς προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον λόγω  της λειτουργίας της παλαιάς  Εβραϊκής Συναγωγής στο χώρο της Καραντίνας, Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Συναγωγή της Αίγινας ήταν από τις μεγαλύτερες  της Μεσογείου, η Εβραϊκή Κοινότητα ήταν επίσης από τις πλουσιότερες και οι Εβραίοι της Αίγινας είχαν μια έντονη οικονομική δραστηριότητα. Σήμερα  το ψηφιδωτό του δαπέδου της Συναγωγής, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, έχει μεταφερθεί στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αίγινας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Ισραηλινός  πρέσβης δεν επισκέφθηκε  το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά περιηγήθηκε  στο κέντρο της πόλης της Αίγινας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αίγινας κ.Ι. Ζορμπά.


Η ιδιωτική αυτή επίσκεψη του Ισραηλινού πρέσβη και η παρουσία του Υπουργού Τουρισμού που τον συνόδευε ενδεχομένως να σηματοδοτούν ένα  επιχειρηματικό ενδιαφέρον από πλευράς Ισραήλ για  την Αίγινα.

 

Σχετικά στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

 

                                                  Δήμος Αίγινας

 

Ανεπίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Μαΐου στην Αίγινα ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

 

Στο λιμάνι της Αίγινας τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς, ο οποίος τους ξενάγησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ κατόπιν συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τουριστικής ανάπτυξης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με τον κ. Amrani να εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την φιλοξενία και με την υπόσχεση να επαναλάβει σύντομα ένα ταξίδι στο νησί μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην Αίγινα: Αποκλειστική συνέντευξη στη Σίλα ΑλεξίουΑίγινα

 «Αν θέλει ο Θεός και ο Καποδίστριας, που μας βλέπει από εκεί ψηλά, η ταινία θα γίνει…»   Της Σίλας Αλεξίου -     Στην Αίγινα, τον τόπο όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε ως πρώ...

Ξαναζεί η παραλία της ΑίγιναςΑίγινα

  Οι  εικόνες της  άδειας και ερημικής παραλίας  ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Έτσι  ευχόμαστε και ελπίζουμε. Τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν τη Δευτέρα  25 Μαΐου και στην Αίγινα δίν...

Η Ενημέρωση των Ξενοδόχων της Αίγινας για το Ειδικό Υγειονομικό ΠρωτόκολλοΑίγινα

Η αναλυτική παρουσίαση του Ειδικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου λειτουργίας Ξενοδοχείων και λοιπών Τουριστικών Καταλυμάτων της χώρας, έγινε το πρωί σε ενημερωτική συνάντηση των ξενοδόχ...

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχου Αττικής σε  έργα και δράσεις της Περιφέρειας στην ΑίγιναΑίγινα

  Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που εκτελούνται στο νησί της Αίγινας.    Συγ...