ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η παραλία της Αίγινας ετοιμάζεται ! (φωτογραφίες)

 

Σε αναμονή της ανακοίνωσης για  το άνοιγμα  των χώρων εστίασης βρίσκονται και οι επιχειρηματίες  της παραλίας  της Αίγινας που ήδη ετοιμάζονται για το νέο ξεκίνημα τους.

 

Και  το χαρακτηρίζουμε «νέο» γιατί δεν είναι μόνο οι καινούργιες συνθήκες  που επικρατούν και οι κανόνες που θα καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά είναι και ο νέος  τρόπος  στέγασης των υπαίθριων χώρων των καταστημάτων.

 

Αναμφίβολα ο φετινός χειμώνας θα μείνει αξέχαστος για όσους επιχειρούν στην παραλία  της Αίγινας. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου υπήρχαν τα παλαιά  στέγαστρα τα γνωστά σε όλους μας θερμοκήπια. Μετά από κάποιες παρατάσεις που άγγιξαν το τέλος  του 2019, οι παλαιές πέργκολες αποκαθηλώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε ένα μεσοδιάστημα με ομπρέλες ή χωρίς ομπρέλες και η κατάσταση  ολοκληρώθηκε με  το οριστικό κλείσιμο  των καταστημάτων λόγω της πανδημίας  του κορονοϊού, τον περασμένο Μάρτιο.

 

Μια έρημη παραλία με κλειστά καταστήματα, άδεια πεζοδρόμια  που το  βράδυ η έλλειψη φωτισμού δημιουργούσε μια απόκοσμη εικόνα.

 

Τώρα αρχίζει και πάλι η παραλία να παίρνει ζωή με πολλές επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για  την επανέναρξη της λειτουργίας  τους. Όλο αυτό το διάστημα στάθηκε ιδανικό  για επισκευές, συντηρήσεις έως και αναβαθμίσεις των χώρων.

 

Ήδη πολλές ομπρέλες έχουν οριστικά τοποθετηθεί. Άλλες είναι ανοικτές, άλλες παραμένουν ακόμα κλειστές και μαζεμένες.

 

Η καινούργια εποχή  για  τα καταστήματα εστίασης δεν θα θυμίζει σε  τίποτε το προηγούμενο διάστημα. Και σε αυτό δεν φταίει μόνο η νέα εμφάνιση των επιχειρήσεων με τις ομπρέλες, αλλά  κυρίως το φορτίο της οικονομικής ζημιάς για κάθε επιχείρηση που συσσωρεύτηκε από τρεις μήνες απραξίας.

 

Παράλληλα ο νέος  τρόπος λειτουργίας, οι κανόνες, οι νέες συμπεριφορές  του κόσμου  και τα μέτρα  υγιεινής θα  καθορίσουν  το φετινό καλοκαίρι  που θα  το σκιάζει δυστυχώς ο κορονοϊός και η πιθανότητα μιας επιστροφής  του με όλες  τις συνέπειες και πάλι στην καθημερινότητα μας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: Τα νησιά της Αττικής δύνανται να φιλοξενήσουν Στέγες Υποστηριζόμενης ΔιαβίωσηςΕλλάδα

Υπεγράφη στις 30 Απριλίου 2020 από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική», με άξονα πρ...

Δελφίνια στην ΑίγιναΑίγινα

  Εικόνες εντυπωσιακές και πανέμορφες αντίκρισαν όσοι ήταν τυχεροί και βρίσκονταν χθες στην παραλία της Αίγινας.   Ένα κοπάδι από δελφίνια "βόλταρε" μεταξύ Αίγινας και Αγκιστρίου. ...

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Δομές παροχής βασικών αγαθών στην ΑίγιναΑίγινα

  Το δικαίωμα συμμετοχής αλλά  και τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους για  τις παροχές βασικών αγαθών από το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρ...

Απεβίωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της  Ιστιοπλοΐας Γιώργος ΖαΐμηςΙστιοπλοΐα

  Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Γιώργος Ζαΐμης.  Υπήρξε από τα Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Γεώργιος Ζαΐμης γεννήθ...