ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεύματα αγάπης από την Περιφέρεια Αττικής

 

Με πρωτοβουλία  του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη έφθασαν σήμερα το πρωί στην Αίγινα με το πλοίο "Αχαιός" 165 μερίδες - πακέτα φαγητού για να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.Προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη η οποία είχε ζητήσει από το Δήμο Αίγινας να ενημερωθεί για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

 

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα  της κ. Αντιπεριφερειάρχου, αφού προηγουμένως υπήρξε συνεργασία με τους ιερείς  των ενοριών, τους προέδρους των Κοινοτήτων και των εθελοντών που μέχρι τώρα  βοηθούσαν στο Λεούσειο.

 

Αποτέλεσμα αυτών των  ενεργειών ήταν ο Δήμος Αίγινας να αιτηθεί 165 μερίδες φαγητού και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το πρωί τα πακέτα έφθασαν στην Αίγινα όπου τα παρέλαβαν ο Δήμαρχος κ. Ι. Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.

 

Η όλη προσπάθεια εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας  για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.


Τα τρόφιμα μεταφέρθηκαν στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα όπου με φροντίδα  των εθελοντών  ετοιμάστηκαν  τα πακέτα για τη διανομή σε σπίτια αναξιοπαθούντων. Τις εργασίες αλλά και τη διανομή επιμελήθηκε προσωπικά ο κ. Δήμαρχος.

Οι ίδιες ποσότητες θα διανεμηθούν και αύριο Κυριακή του Πάσχα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται δεύτερη αποστολή τροφίμων.


Αξίζει να αναφέρουμε εδώ πως το τελευταίο διάστημα η παρασκευή φαγητού αλλά και η διανομή μερίδων συνεχίζεται και  ετοιμάζεται στο Λεούσειο Ίδρυμα με επιστασία του Δήμου Αίγινας και προσωπική συμμετοχή του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος καθημερινά επιβλέπει των εργασιών.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πολλοί νέοι εθελοντές. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Παραμυθένιες εικόνες στο ΣαρωνικόΑίγινα

  Δεύτερη ημέρα του Πάσχα χθες 20 Απριλίου και  οι κάτοικοι της πόλης της Αίγινας και των νότιων περιοχών είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αντικρίσουν μοναδικές εικόνες στην ατμόσφαιρ...

Πασχαλινοί χοροί στην ΑίγιναΑίγινα

  Την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναβίωναν στην Αίγινα  πολλά έθιμα  με κυριότερο αυτό του χορού της Λαμπρής. Τα έθιμα είχαν πάντα στο επίκεντρό τους τη ...

Εικόνες προ-Πασχαλινής ΑίγιναςΑίγινα

Οι σημερινές εικόνες από την προ- πασχαλινή Αίγινα είναι ιδιαίτερα στενάχωρες. Μεγάλη Τετάρτη σήμερα κι ενώ τέτοια μέρα άλλες χρονιές η πόλη και η παραλία έσφυζε από ζωή, τα μαγαζι...