ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οδοιπορικό στους επιταφίους της Αίγινας

Η καμπάνα  της Μεγάλης Παρασκευή σημαίνει την κορύφωση του Θείου Πάθους αλλά  και την προσδοκία της Αναστάσεως. Σε μια απόλυτα ανοιξιάτικη Αίγινα ο ήχος της πένθιμης καμπάνας έρχεται να υπενθυμίσει στους κατοίκους του νησιού που παραμένουν στο σπίτι  τους ότι ολοκληρώθηκε η ακολουθία  της Αποκαθήλωσης, ότι ο Επιτάφιος της ενορίας  τους είναι στολισμένος στο μέσον του ναού και προσμένει όπως κάθε χρόνο τους προσκυνητές του να αποθέσουν εκεί τα λουλούδια  τους, το δάκρυ, τον καημό, το βάσανο. Να προσκομίσουν εγκώμια και ικεσίες στον τεθνηκότα Βασιλέα, να αντλήσουν ελπίδα.
Ο ήχος της πένθιμης καμπάνας διατρέχει τα στενά της πόλης, τα χωριά, τους λουλουδιασμένους κάμπους και τα ακρογιάλια της Αίγινας σημαίνοντας το μεγαλείο της Μεγάλης Παρασκευής που αν και πρωτόγνωρη παραμένει πρόσφορη για ενδοσκόπηση , περισυλλογή και ανατροφοδότηση σκέψης.


Η ποίηση των αξεπέραστων ύμνων, τα Θεόπνευστα κείμενα, η αυστηρότητα των εικόνων, η γλυκύτητα της Αιώνιας μάνας Παναγίας, η σιγή που απλώνεται από το Σταυρό, οδηγεί  στο μονοπάτι της Ανάστασης.


Το οδοιπορικό στους φετινούς Επιταφίους της Αίγινας είναι διαδικτυακό, με φωτογραφίες που ανήρτησαν οι κ. Σωτήρης Μπήτρος, Ρίτσα Ασημομύτη, Κυριάκος Κλώνος, Αθηνά Γελαδάκη.


Εικονίζονται κατά  σειρά οι Επιτάφιοι:
1. Της ενορίας του Αγίου Νικολάου.
2. Του Μητροπολιτικού Ναού.
3. Της Ευαγγελίστριας στην Κυψέλη.
4. Των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι.
5. Της Αγίας Βαρβάρας Μαραθώνα.
6.  Της Αγίας Τριάδος Βαθέος.

Διαβάστε επίσης

Παραμυθένιες εικόνες στο ΣαρωνικόΑίγινα

  Δεύτερη ημέρα του Πάσχα χθες 20 Απριλίου και  οι κάτοικοι της πόλης της Αίγινας και των νότιων περιοχών είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αντικρίσουν μοναδικές εικόνες στην ατμόσφαιρ...

Πασχαλινοί χοροί στην ΑίγιναΑίγινα

  Την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναβίωναν στην Αίγινα  πολλά έθιμα  με κυριότερο αυτό του χορού της Λαμπρής. Τα έθιμα είχαν πάντα στο επίκεντρό τους τη ...