ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η 25η Μαρτίου στην Αίγινα τη χρονιά του κορονοϊού

 

Το χωριό της Κυψέλης κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου ήταν στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική και Θρησκευτική εορτή λόγω του πανηγυρίζοντος ενοριακού ναού της Ευαγγελίστριας. Πλήθος προσκυνητών από την παραμονή της εορτής αλλά και ανήμερα το πρωί και το απόγευμα με τη λιτάνευση της εικόνας προσέρχονταν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και τη παρέλαση στο κεντρικό δρόμο του χωριού.

 

Φέτος  η 25η Μαρτίου όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Αίγινα ήταν διαφορετικός.
Στην πλατεία της Κυψέλης ο ναός κλειστός η πλατεία σημαιοστολισμένη, ένα στεφάνι στο Ηρώον και μια απέραντη σιωπή.

 

Στην πόλη της Αίγινας το αυτοκίνητο  του Δήμου έδωσε το στίγμα  της εορτής  καθώς από το μεγάφωνο του ακουγόταν διαρκώς ο Εθνικός Ύμνος. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγιάς η Λειτουργία και η Δοξολογία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στις 11.00 π.μ. ήχησαν πανηγυρικά οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης.


Ο φετινός εορτασμός αν και πρωτόγνωρος και πολύ διαφορετικός θα μείνει σίγουρα έντονα χαραγμένος στη μνήμη όλων μας. Λίγο πριν τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης το 1821, θα συμβάλει στον αναστοχασμό, στην περισυλλογή και την ανάδειξη των υψηλών αξιών του Έθνους μας.

Διαβάστε επίσης

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού διεκομίσθη στον Πειραιά από την Αίγινα με σκάφος του Λιμενικού Αίγινα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, ενδεχομένως να έχουμε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί της Αίγινας.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Aegina Portal  το βράδυ της Κυριακής 22 Μ...