ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αίγινα πενθεί για τον θάνατο του Ανδρέα Κρητικού - Σήμερα η κηδεία του στην Αίγινα

 

«Έφυγε» σήμερα το πρωί, σε ηλικία 95 ετών, ο Ανδρέας Κρητικός, πρωτεργάτης της μεγάλης εταιρείας Super Market ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.


Ο θάνατος του κυρ- Αντρέα, όπως τον αποκαλούσαν όλοι στην Αίγινα, γέμισε με θλίψη το νησί, καθώς ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός, ένας άριστος οικογενειάρχης και πολύ διορατικός επαγγελματίας. Η αγάπη των εννέα παιδιών του, που ήταν πάντα δίπλα του –και ιδιαίτερα μετά τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου- αλλά και η πρόοδος της οικογενειακής επιχείρησης, τον κράτησαν όρθιο μέχρι πρόσφατα, ενώ ποτέ δεν έχασε τη διάθεση να επισκέπτεται τα Super Market Κρητικός της Αίγινας, όπου πέρασε όλη του τη ζωή.

Ο Ανδρέας Κρητικός άνοιξε το 1948 παντοπωλείο στην πόλη της Αίγινας, ένα κατάστημα πρωτοποριακό για την εποχή, που επρόκειτο να αποτελέσει την απαρχή της μεγάλης οικογενειακής αλυσίδας Super Market.

Ακολουθώντας τα ίχνη του, το 1983, τα τρία από τα εννέα παιδιά του, ο Άγγελος, ο Νεκτάριος και ο Δημήτρης (εξ ου και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), δημιούργησαν το πρώτο τους Super Market στην Αίγινα, ξεκινώντας έτσι μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο. Αρχικά στην περιοχή του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Σπέτσες, Πόρος, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη) και στη συνέχεια στην Αττική, την Εύβοια, την Κορινθία, την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύθηκε το 1996.

 

Τον Ανδρέα Κρητικό θα αποχαιρετίσουμε σήμερα 4 Μαρτίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην Παναγίτσα της  Αίγινας, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

 

Η οικογένεια του Saronic Magazine εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη μεγάλη οικογένεια Κρητικού.

 

-φωτογραφία: Ο Ανδρέας Κρητικός στο αγαπημένο του στασίδι.

 

                   

                                 Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ για τον Ανδρέα Κρητικό *

 

 

Απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών ο Ανδρέας Κρητικός, Πρόεδρος  και Ιδρυτής των super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Ο Ανδρέας Κρητικός με την ξεχωριστή προσωπικότητά του ήταν αυτός που ενέπνευσε τις αξίες της αλυσίδας στα τρία παιδιά του Νεκτάριο, Άγγελο, Δημήτρη που ανέλαβαν με την σειρά τους την υλοποίηση του οράματός του, ως συνεχιστές του έργου προσφοράς που ξεκίνησε από το 1948.

Αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους γεμάτος όρεξη για ζωή, κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργικότητα. Ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα, το πάθος και την ευθύτητά του, αρχές με τις οποίες πορεύτηκε και υπηρέτησε την τοπική κοινωνία αφήνοντας σε όλους μας σημαντική παρακαταθήκη.

Η είδηση του θανάτου του προκαλεί απέραντη θλίψη σε όλη την οικογένεια και τους εργαζομένους της αλυσίδας.

 

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Αίγινα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ημέρα της κηδείας να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της Αίγινας. Τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά 12:00 με 14:00 την ίδια ημέρα.

 

Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο Αίγινας “Ο Άγιος Διονύσιος” στον αριθμό λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : GR2501102410000024129601415.

Καλό ταξίδι...

 

* Από τη σελίδα των Super Market Κρητικός στο fb
 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας για την απώλεια του Ανδρέα ΚρητικούΑίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αίγινας, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Ανδρέα Κρητικού, ενός κατ...

Τα κούλουμα του Σπύρου ΒασιλείουΑίγινα

 Με  μια εικαστική πινελιά ας ξεκινήσουμε την περίοδο της Σαρακοστής έτσι όπως ο μοναδικός Σπύρος Βασιλείου ήξερε  να χρωματίζει  την ημέρα συλλαμβάνοντας στον καμβά του πλήθος ανέ...