ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description

Παρουσίαση του βιβλίου της Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου στην Αθήνα.

 

Παρουσιάστηκε χθες   Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα στον πολυχώρο «Αίτιον» το βιβλίο της κ. Ξένης Πετρίτου – Τριανταφύλλου: «Το ημερολόγιο του Άνχελ».

Οι ακροατές της χθεσινής βραδιάς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλές άγνωστες πτυχές  της ιστορίας  της Αίγινας, κυρίως το κομμάτι εκείνο  που αναφέρεται στη ζωή της Μεσσαιωνικής Πολιτείας  της Παλαιάς Χώρας. 

Για το βιβλίο, το ύφος, τη δομή και το περιεχόμενο του μίλησε ο κ. Γ. Μπήτρος εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην  παρουσίαση του βιβλίου στην Αίγινα, στον Πύργο Ράλλη τον περασμένο Ιούλιο.

Πολύ συναρπαστική η αφήγηση της  κ. Μ. Τριαντοπούλου που αναφέρθηκε με πολλά ιστορικά στοιχεία  στην παρουσία  των Καταλανών στην Ελλάδα, στη σχέση τους με την Αίγινα και τη σύνδεση του νησιού με την Καταλονία. Μια μεγάλη σελίδα  της ιστορίας που παραμένει ακόμα άγνωστη και ανεξερεύνητη.

  Ο κ. Π. Δευτεραίος πολιτικός μηχανικός και σπηλαιολόγος αναφέρθηκε στις υπόγειες στοές και στις σπηλαιώσεις που διατρέχουν το νησί και ασφαλώς και την Παλαιά Χώρα.

  Η κ. Αννίτα Δεκαβάλα  με  το θεατρικό της λόγο εισήγαγε τους ακροατές στην εποχή και στις περιπέτειες  του Άνχελ.

  Παρά  τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στους γύρω δρόμους με πορείες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η παρουσίαση αποτέλεσε μια χρυσή ευκαιρία για να βγει το βιβλίο έξω από τα στενά όρια της Αίγινας και να γνωρίσει ο κόσμος τη Μεσαιωνική ιστορία  της Αίγινας.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η εμβληματική πλέον επένδυση της Lamda Development στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα για την αναβάθμιση όλης της νότιας ζώνης της Αττικής, φρεσκάροντας ...

image descriptionΑίγινα

Σε ένα μεγάλο ταξίδι στην ποίηση, από τον Όμηρο έως την Κική Δημουλά και την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, με οδηγό τον έρωτα, μας συνόδευσε η φιλόλογος Αναστασία Μπέση- Γκίνη, το βράδυ ...