Δρομολόγια πλοίων
image description

Διαμαρτυρία Σ. Σακιώτη προς την επιτροπή για το 2021

Ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Σ. Σακιώτης σε επιστολή που έστειλε προς την πρόεδρο της Επιτροπής για τους εορτασμούς του 2021, διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό της Αίγινας από το πλάνο των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Είναι γνωστό ότι έχει συσταθεί επιτροπή για τη προετοιμασία της χώρας εν όψει της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Εθνική .Παλιγγενεσία

Η Αίγινα έχει διαδραματήσει σημαντικό ρόλο στην Ιστορία μας, ως Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, από 26-01-1828 ημέρα ορκωμοσίας του Α'. Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.


Ο Δήμος Αίγινας αξιοποιώντας Ιστορικά ντοκουμέντα και με άρτια οργάνωση και τεκμηριωμένη υποστήριξη της ιστορικής αφήγησης υπέβαλλε στον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάσο Γιαννίτση "ΠΡΟΤΑΣΗ" που αξιοποιήθηκε δια της πρωτοβουλίας του και δια εισήγησής του εξεδόθη το υπ'αριθμ. 7/30-01-2012 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.


Διά του Π.Δ. επίσημα πλέον εορτάζεται η 26 Ιανουαρίου ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΟΡΤΉ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αγγελοπούλου ξεπερνώντας τα γεγονότα που ταυτίζονται με την Εθνική μας διαδρομή επέλεξε το Ναύπλιο για την έναρξη - αφετηρία των εορτασμών, με τη δικαιολογία ότι "ο ιστορικός χρόνος αναφορικά με την Επανάσταση υπήρξε εξαιρετικά πυκνός για το Ναύπλιο.

Ωστόσο τα Μ.Μ.Ε με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκαν στο Ναύπλιο ως Α' Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.


Γνωρίζουμε καλά ότι επίμονα συντηρείται μια "νοοτροπία" προδιαγεγραμμένων αναφορών που πληγώνουν την ιστορική αλήθεια για τη διαδρομή της Αίγινας ως Α' Πρωτεύουσας.

κ. Αγγελοπούλου
Είναι γνωστή η ποιοτική και αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων που έχετε αναλάβει μέχρι σήμερα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε πως σε θέματα ιστορικής αφήγηση δεν συγχωρείται αγνόηση ή παραμερισμός ιστορικων γεγονότων.

 

Με εκτίμηση
Σάκης Σακκιώτη


πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


Δημοσιεύουμε σχετικό άρθρο του κ. Σ. Σακιώτη από παλαιότερη δημοσίευση της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ".

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η εμβληματική πλέον επένδυση της Lamda Development στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα για την αναβάθμιση όλης της νότιας ζώνης της Αττικής, φρεσκάροντας ...

image descriptionΑίγινα

Σε ένα μεγάλο ταξίδι στην ποίηση, από τον Όμηρο έως την Κική Δημουλά και την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, με οδηγό τον έρωτα, μας συνόδευσε η φιλόλογος Αναστασία Μπέση- Γκίνη, το βράδυ ...

image descriptionΑίγινα

Η κοπή της βασιλόπιτας από την ΚΕΔΑ είχε φέτος επίσημο χαρακτήρα και ήταν ανοιχτή,σύμφωνα με την πρόσκληση, για όλους. Και πράγματι πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα...