Δρομολόγια πλοίων
image description
image description
image description

«Μακαρίτης …ενεργός τώρα» στην Κυψέλη

Με μια έξυπνη σάτιρα, υποδέχεται φέτος το κοινό η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης, δημιούργημα του εκπαιδευτικού Γιώργου Μπήτρου, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία.
«Μακαρίτης …ενεργός τώρα» είναι ο τίτλος της παράστασης, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο
Κυψέλης και, ενώ πραγματεύεται τον θάνατο ενός ναυάρχου σε βαθύ γήρας, είναι τελικά μια κωμωδία.
Όλοι οι ηθοποιοί (ερασιτέχνες ασφαλώς) ενσαρκώνουν τους ρόλους τους με σπουδαίο επαγγελματισμό,
προκαλώντας γέλιο μέχρι δακρύων, καθώς η πλοκή της υπόθεσης, που εκτυλίσσεται στο σπίτι του Μάκη και της Στέλλας Κατσίβελου, οδηγεί ολοένα και σε πιο κωμικές καταστάσεις.
Στόχος του σεναριογράφου Γιώργου Μπήτρου, (που παρεμπιπτόντως είναι απολαυστικός στον ρόλο του
βουλευτή Κλέωνα Μαστροκόκαλου), είναι να καυτηριάσει την μεγαλομανία της χήρας …ναυάρχου, η οποία, σε
συνδυασμό με την κατάχρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μόνο τον νεκρό δεν επιδιώκει να τιμήσει, τόσο στην κηδεία, όσο και στο πολυτελές και άκρως κοσμικό μνημόσυνο που προετοιμάζει.

 

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Νεκταρία Κοπανά, Παντελής Γκαρής, Μαρία Λυκούρη, Ηλίας
Θωμάς, Βασίλης Παλαμιδόπουλος, Γιώργος Μπήτρος και Μιχάλης Κοπανάς.

 

Η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης ξεκίνησε την πορεία της στο σανίδι το 2006 με το «Γαμήλιο εμβατήριο» του Άγγελου Τερζάκη και έκτοτε έχει παρουσιάσει περί τα 30 θεατρικά έργα. «Ας ευχηθούμε να είμαστε μαζί και τα επόμενα χρόνια και τα φώτα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης να είναι πάντα αναμμένα στη Θεατρική Κυψέλη της Αίγινας,» γράφει ο εμπνευστής της Ομάδας Γιώργος Μπήτρος στο πρόγραμμα της παράστασης.

 

Οι παραστάσεις, που ξεκίνησαν Παρασκευή 21 – Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, συνεχίζονται Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Ώρα έναρξης 20.00 μ. μ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η εμβληματική πλέον επένδυση της Lamda Development στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα για την αναβάθμιση όλης της νότιας ζώνης της Αττικής, φρεσκάροντας ...

image descriptionΑίγινα

Σε ένα μεγάλο ταξίδι στην ποίηση, από τον Όμηρο έως την Κική Δημουλά και την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, με οδηγό τον έρωτα, μας συνόδευσε η φιλόλογος Αναστασία Μπέση- Γκίνη, το βράδυ ...

image descriptionΑίγινα

Η κοπή της βασιλόπιτας από την ΚΕΔΑ είχε φέτος επίσημο χαρακτήρα και ήταν ανοιχτή,σύμφωνα με την πρόσκληση, για όλους. Και πράγματι πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα...