Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Περιφέρεια Αττικής: Η δολιοφθορά στον αγωγό νερού της Αίγινας δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση

"Η κα Δούρου όφειλε να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Κι όχι να ασκεί κριτική σε μια Διοίκηση που αντέδρασε άμεσα", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής.

 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

"Η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής», σχετικά με τη δολιοφθορά που προκλήθηκε στον υπό κατασκευή αγωγό νερού της Αίγινας είναι και άστοχη και ατυχής. 

 

Άστοχη γιατί μιλά ψευδώς για ολιγωρία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπήρξε άμεση αντίδραση και κινητοποίηση. 

 

Κι ατυχής γιατί μιλά για καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου στηριζόμενη σε ένα χρονοδιάγραμμα που ανατράπηκε όχι εξαιτίας της ολιγωρίας της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου τον Απρίλιο του 2019, που αφορά στις παραλίες και τον αιγιαλό, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επειδή λοιπόν το ψέμα έχει «κοντά πόδια», αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε αναλυτικά όλες τις ενέργειες που αναλήφθηκαν από τις 3 Φεβρουαρίου, που έγινε γνωστό ότι προκλήθηκαν ζημιές στον αγωγό:

 

· Την ίδια μέρα, μετά από συνεννόηση της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη,  η υπηρεσία Τεχνικών Έργων πραγματοποιεί επιτόπια αυτοψία. Επίσης την ίδια ημέρα ο εργολάβος καταθέτει μήνυση στο λιμεναρχείο.  

· Μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου έχουν γίνει έλεγχοι στον αγωγό που βρίσκεται πάνω από το νερό. 

· Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου βγαίνει η έκθεση αυτοψίας. 

· Στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιείται σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Νήσων στην οποία συμμετέχει η κ. Μπόγρη, υπηρεσιακά στελέχη, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Αίγινας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και της παράταξης Δούρου κ. Χατζηπέρος, κ.α.

· Το θέμα συζητείται στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας.

· Χθες πραγματοποιήθηκε ο καταδυτικός έλεγχος κι έτσι ολοκληρώθηκε το σύνολο της αυτοψίας.  Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε επίσης χθες αναλυτική ενημέρωση μέσω δελτίου τύπου για το θέμα (http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=34324:i-perifereia-attikis-katadikazei-tis-doliofthores-stis-solinogrammes-tou-ypothalassiou-agogoy-ydrefsis-tis-nisou-aiginas-kai-me-paremvasi-tis-enisxyetai-i-fylaksi&catid=3&Itemid=709 )

Να σημειωθεί ότι η κ. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη ζήτησε από την πρώτη στιγμή από την εταιρεία να ενημερωθεί η Περιφέρεια για το κόστος της ζημιάς και αν αυτό επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Επιπλέον ζήτησε να αυξηθούν από την εταιρεία τα μέτρα φύλαξης.  

Τέλος , σε σχέση με το ερώτημα της Δούρου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι επικαλείται στοιχεία που έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Το χρονοδιάγραμμα για 1/4/20 ακυρώθηκε στην πράξη από τον Απρίλιο του 2019, αφού στηρίζεται σε δεδομένα που ίσχυαν πριν την τροποποίηση του νομού περί αιγιαλού και  παραλίας, που ψήφισε η κυβέρνηση του σύριζα τον Απρίλη του 2019. Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στο έργο και χρειάστηκε να έρθει η διοίκηση Πατούλη να δώσει λύση, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η κα Δούρου όφειλε να γνωρίζει την αλήθεια. Πρώτον για να μην εκτίθεται.

Και δεύτερον, για να μην αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η δολιοφθορά στον αγωγό και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη."

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας" σας καλούν στην εκδήλωση με θέμα: "Η Αγάπη και ο Έρωτας στην Ποίηση" την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2...

image descriptionΑίγινα

Την βοήθεια των πολιτών ζητά με ανακοίνωση του ο Δήμος Αίγινας, προκειμένου να καταγραφούν τα αδέσποτα του νησιού. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:    "Ο Δήμος της Αίγινας, σε συν...

image descriptionΑίγινα

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για το ΠΑΚΟΕ και συγκεκριμένα για τους Χριστοδουλάκη Παναγιώτη προέδρου του ΠΑΚΟΕ και Κωνσταντίνου Σολδάτου τέως Γενικού Γραμματέα του ΠΑΚΟΕ...

image descriptionΑίγινα

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να φροντίσει για την καλύτερη δυνατή φύλαξη της περιοχής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να μην υπάρξει άλλη δολιοφθορά», υπο...

image descriptionΑίγινα

  Γ. Πατούλης: «Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια δολιοφθοράς, με σκοπό την καθυστέρηση των έργων για να μη φτάσει το πολυπόθητο αγαθό του νερού στο νησί της Αίγινας»   Άμεσες ήταν οι εν...