ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοπή βασιλόπιτας για τους συνεργάτες της Εκκλησίας στην Αίγινα.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή  βασιλόπιτας  της Εκκλησίας  για τα στελέχη και τους συνεργάτες της στο Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα)

Η εκδήλωση αυτή δίνει πάντα την ευκαιρία στον Μητροπολίτη κ. κ. Εφραίμ να απευθυνθεί στους  ιερείς, στους συνεργάτες και τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας κάνοντας συγχρόνως έναν σύντομο απολογισμό  του έργου κατά  τομείς και ιδρύματα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης άδραξε  την ευκαιρία να μιλήσει για την ενότητα των ανθρώπων ως το απολύτως ζητούμενο μέσα στην κοινωνία, το κράτος αλλά  και μέσα στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο καινούργιος αιώνας μας και είναι αυτά  που κληρονόμησε από τον 20ο . Προβλήματα σοβαρά και δυσεπίλυτα όπως η οικονομία, το οικολογικό, το μεταναστευτικό, η οικογένεια αλλά και η έκρηξη της τεχνολογίας.

Κλείνοντας  την ομιλία  του αναφέρθηκε στο 2020 ως έτος αφιερωμένο  στα 100 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου και στις εκδηλώσεις  που θα πραγματοποιηθούν κατά  τη διάρκεια  του έτους. Τέλος ευχαρίστησε όλους  τους συνεργάτες του σε όλους  τους τομείς ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αιγίνης και στο Λεούσειο Ίδρυμα. Στην αναφορά  του για τα δύο αυτά ιδρύματα ανακοίνωσε την αγορά ανταλλακτικού για  τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου αξίας  70.000 ευρώ που θα πρέπει να εξοφληθεί και σε αυτό πρέπει να συνδράμουν όλοι, αλλά και στην περίπτωση της ανακατασκευής του Λεουσείου Ιδρύματος που θα ξηλωθεί ολοκληρωτικά εσωτερικά ώστε να μετατραπεί σε Ίδρυμα χρονίως πασχόντων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Μουσικός Σύλλογος «Μούσα» και η Βυζαντνή χορωδία  της Μητροπόλεως. Παρέστησαν όλοι οι ιερείς  των ενοριών, πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης και ο πρόεδρος  της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ - ΡΟΥΚ - Αύριο 3μ.μ. η εξόδιος ακολουθία στην Παναγίτσα Αίγινας, δημόσια δαπάνηΑίγινα

Ο Δήμος Αίγινας πληροφορούμενος το θάνατο της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ επιθυμεί να εκφράσει τη βαθύτατη λύπη του για την εκδημία της. Η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ υπήρξε μ...