ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος σε όλη την Αίγινα

Μια  Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Αίγινας και στις Κοινότητες με πρωτοβουλία  του Δήμου Αίγινας, του Λιμενικού Ταμείου, της ΚΕΔΑ, των Τοπικών Συμβουλίων και  των Συλλόγων  του νησιού. Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος σε πολλά σημεία  του νησιού, κυρίως πλατείες και  λιμάνια  έρχεται να προστεθεί στις στολισμένες  βιτρίνες και προσόψεις πολλών καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Αγία Μαρίνα

 

 

Το αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιπτώσεις  εντυπωσιακό  και άκρως γιορτινό και δημιουργεί ευχάριστη διάθεση, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες  που πολλά σημεία  των δρόμων και των πλατειών είναι φωτισμένο με εκατοντάδες πολύχρωμα λαμπιόνια.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο στολισμός  στην πλατεία  Εθνεγερσίας με ένα μεγάλο δένδρο να φωτίζει  την μέχρι πρότινος σκοτεινή πλατεία. Προηγήθηκε ο καθαρισμός της πλατείας, ο ελαιοχρωματισμός, η συντήρηση  των φωτιστικών καθώς και η αλλαγή των καμένων λαμπτήρων. Στην πλατεία Εθνεγερσίας είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σήμερα η πλατεία παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που συναντούσαμε τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως την επίβλεψη για  τον ευπρεπισμό της πλατείας είχε ο κ. Γιώργος Καρύδης.

Κυψέλη

 

Ένα  γιορτινό σκηνικό έχει στηθεί στην Κυψέλη με ένα μεγάλο φωτεινό δέντρο στη μέση της πλατείας, την καθιερωμένη φάτνη και τις φωτεινές γιρλάντες  στα δέντρα και στο κτίριο της Κοινότητας. Οι εργασίες αυτές έγιναν με εθελοντική εργασία από πολλούς Κυψελιώτες με πρωτοβουλία  του Τοπικού Συμβουλίου.

 

Πέρδικα

 

Παρόμοιες εικόνες συναντάμε  στην πλατεία  της Αγίας Μαρίνας, που έχει μια παλαιά  παράδοση ανάλογου στολισμού τα προηγούμενα  χρόνια, καθώς και στο λιμάνι  της Πέρδικας.

Ανάλογη και η εικόνα  στη Σουβάλα  και  στο Βαθύ  που ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου φωτίστηκε το παραδοσιακό καΐκι και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις εορταστικές.

 

Σουβάλα

Πολλά παιδιά που συμμετείχαν  στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η ΚΕΔΑ με υπεύθυνη την κ. Αρχοντούλα Γεωργοπούλου στον περίβολο του Πύργου του Μάρκελου, στόλισαν με χειροποίητα στολίδια  τα δέντρα του χώρου.

Τέλος τις νύχτες  στο λιμάνι της Αίγινας φωτίζει ένα καλόγουστο φωτεινό καραβάκι που τοποθετήθηκε από  τους εργαζόμενους  στο ΝΟΑ.

 

ΝΟΑ

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος μέρα με τη μέρα εμπλουτίζεται από τα λαμπιόνια που τοποθετεί η Κοινότητα Αίγινας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όλα συνηγορούν ότι οι φετινές γιορτές στην Αίγινα θα είναι διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια. Ο πλούσιος διάκοσμος έχει ήδη δημιουργήσει το ανάλογο εορταστικό κλίμα, που θα ενταθεί με τις ποικίλες  εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από την ΚΕΔΑ τους Συλλόγους και τους φορείς  του νησιού.


Φωτογραφίες  από  τον κ. Ανέστη Κορνέζο.

Διαβάστε επίσης

Έγκριση 2.500.000,00€ για τις δημόσιες παρεμβάσεις του Τοπικού Προγράμματος  CLLD/LEADER 2014-2020: «Πολιτισμός και Περιβάλλον “Εν Πλω”»ΣΠΕΤΣΕΣ

Από τον πρόεδρο του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:    "Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ...

"Χριστούγεννα τον Αύγουστο" μια αλλιώτικη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Γ. ΜπήτρουΑίγινα

Η νέα χριστουγεννιάτικη ιστορία  του Γ. Μπήτρου φέρει τον τίτλο: "Χριστούγεννα  τον Αύγουστο"   Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο διήγημα  έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν κυκλοφορ...