ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ξεκινά η «Ακαδημία Γονέων Αίγινας» - «Από το Α έως το Ω»

Το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Αίγινας σε συνεργασία με τον διοργανωτή φορέα «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής», τον επιστημονικό οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού, την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, το ΠΜΣ Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA (Social Emotional Learning Mutual Awareness), συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω: Μια Ακαδημία για Γονείς».

 

Το εν λόγω πρόγραμμα θα αποτελείται από έξι (6) δίωρες μηνιαίες διαδραστικές συναντήσεις με έναρξη τον Δεκέμβριο 2019, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους και απευθύνεται σε γονείς μαθητών Ε’ - ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

 

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας (σωματικής, γνωστικής, ψυχοκοινωνικής), σχετικά με την παιδική και εφηβική ηλικία στη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Η ενδεικτική θεματολογία, έχει ως εξής:

 

  • Τα παιδιά του σήμερα στην οικογένεια του «αύριο». Ενημέρωση γονέων

 

  • Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών

 

  • Προσέγγιση εφήβου- Διαχείριση Stress στην εφηβεία

 

  • Πρόληψη και αντιμετώπιση της Σχολικής Διαρροής

 

  • Ευρωπαϊκό ΠρόγραμμαSELMA(SocialEmotionalLearningMutualAwareness) Μια Προσέγγιση Κοινωνικό- Συναισθηματικής Μάθησης (ΚΣΜ) και Αμοιβαίας Ευαισθητοποίησης ενάντια στη ρητορική του μίσους online

 

  • Ενδυναμώνοντας τη σχολική κοινότητα απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λεούσειου Ιδρύματος, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται. Οι συμμετέχοντες γονείς οφείλουν να έχουν σταθερή προσέλευση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της «ακαδημαϊκής εκπαίδευσης».

 

Εγγραφές γονέων θα πραγματοποιούνται καθημερινά 12:00 – 14:00 στο Κέντρο Κοινότητας στο Ισόγειο του Δημαρχείου, Οινώνης 3, ή μέσω e-mail: kek@aeginadimos.gr συμπληρώνοντας την απαιτούμενη αίτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τη συμμετοχή της κ. Γιώτας Στρωτού,  μέλους του φωτογραφικού εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας"  στην έκθεση φωτογραφίας πο...

image descriptionΑίγινα

Συναυλία  αλληλεγγύης δίνει η Εστουδιαντίνα Αίγινας προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια του καθημερινού συσσιτίου για απόρους στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αίγινας. Η συναυλί...