ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καπράλος, τα πρώτα βήματα» στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

Μια παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του γλύπτη Χρήστου Καπράλου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

 

Στο ρόλο του Χρήστου Καπράλου ο Κώστας Γάκης απέδωσε το χαρακτήρα του γλύπτη και στο ρόλο της Μάνας – μνήμης η Κάτια Ζαρκάδα. Οι δύο ηθοποιοί επί μία ώρα κατόρθωσαν να συνεπάρουν το κοινό  τους και να το μεταφέρουν στις πόλεις και στα σημεία  της διαδρομής  του Καπράλου, αφηγούμενοι με ενάργεια περιστατικά, καταστάσεις, εποχές. Άλλοτε στατικοί, άλλοτε με πολύ σωστή κίνηση με άψογους φωτισμούς και ελάχιστα αντικείμενα στη διάθεσή τους μύησαν το κοινό στην ατμόσφαιρα που έζησε ο μεγάλος γλύπτης.

 

Η σκηνοθετική  γραμμή, η κίνηση και το ταλέντο των ερμηνευτών στάθηκαν αρωγοί της παράστασης που συγκίνησε πολλούς θεατές.

 

Κύρια σημεία  της διαδρομής, το Μουσταφύλι ή Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, η Αθήνα, το Παρίσι. Τα πρόσωπα που πίστεψαν στο ταλέντο του μικρού Χρήστου, οι υποτροφίες του Παπαστράτου, οι καλλιτεχνικές παρέες, οι δυσκολίες, ο πόλεμος, ο εμφύλιος η αναγνώριση  του έργου του.

 

Και όλα αυτά εμπνευσμένα από το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού συμπληρωμένη από τη Σούλη Καπράλου.

 

Η θεατρική διασκευή έγινε από τους Νίκο Καραγεώργο (και σκηνοθεσία) και τον Κώστα Γάκη. Το σκηνικό από το Βασίλη Σελιμά, τα κοστούμια από την Αλεξάνδρα Καψάλα και οι φωτισμοί από το Γιάννη Τσαμπό. Βοηθός σκηνοθέτη η Κάτια Ζαρκάδα.

 

Η παράσταση παρουσιάστηκε στα πλαίσια των μετα-Φεστιβαλικών εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

 

Διαβάστε επίσης

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στην Cosmote TV για τον Ι. Καποδίστρια, τον «πιο ακέραιο της ελληνικής ιστορίας» Ελλάδα

Είναι ο πιο γνωστός άγνωστος της ελληνικής ιστορίας. Ο πρώτος μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας. Ο κοσμοναύτης της ελληνικής ιστορίας... Με αυτές τις φράσεις σε μια χειμαρρώδη παρουσίαση ...

25 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι - Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αίγινας Αίγινα

Η Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας και ο μαέστρος της Γιάννης Βρυζάκης σας προσκαλούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου , στις 8.00΄ το βράδυ , στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, σε μια...