ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια απολαυστική παρουσίαση βιβλίου με... «πολλούς μαργαρίτες» στον πύργο Ράλλη

Μια απολαυστική  βραδιά είχαν τη χαρά να ζήσουν όσοι επέλεξαν να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μουτσάτσου: «Το νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες». Και δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του Μ.Μουτσάτσου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο δροσερό κήπου του πύργου Ράλλη.

 

Κάτω από την  επιβλητική φιγούρα του πύργου ο οικοδεσπότης της βραδιάς υποδεχόταν τους προσκεκλημένους σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον. Η συντονίστρια της βραδιάς κ. Μαριλένα Γιαννούλη προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε τους ομιλητές.

 

Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Γ. Μπήτρος ο οποίος εκτενώς αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα και στο περιεχόμενο και τη δομή του βιβλίου.

 

 

Ακολούθως ο ιστορικός και βυζαντινολόγος κ. Γ. Καλόφωνος επικέντρωσε την παρουσίαση του στη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας, ενώ η συγγραφέας και ζωγράφος κ. Ξένη Πετρίτου Τριανταφύλλου ολοκλήρωσε την παρουσίαση του βιβλίου επιλέγοντας να σχολιάσει πολλούς «μαργαρίτες» του βιβλίου.

 

Στο τέλος ο κ. Μ.Μουτσάτσος αναφέρθηκε  στον τρόπο της συλλογής των μαργαριταριών και στην αγάπη του για την ελληνική γλώσσα, παραθέτοντας ακόμα και άλλους νεότερους μαργαρίτες. Πάντως κανείς από τους ομιλητές δεν απέφυγε τον πειρασμό να μην διανθίσει την παρουσίασή του με πολλούς μαργαρίτες από το απέραντο λιβάδι του Μιχάλη Μουτσάτσου.

 

 

Η ευωχία που δημιούργησε η παρουσίαση και το κεφάτο κλίμα συνεχίστηκε για πολύ ώρα γύρω από το μπουφέ που προσφέρθηκε σε πολλά πηγαδάκια και παρέες οι οποίες αντάλλασσαν μεταξύ τους πολλούς νέους και παλαιότερους… μαργαρίτες!

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις κυρίες Μ. Κουκούλη και Θ. Λέκκα.

Διαβάστε επίσης

Το μεγάλο πανηγύρι της ΠέρδικαςΑίγινα

Η εορτή του Αγίου Σώζοντος στις 7 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο αποτελεί και την αφορμή για ένα  μεγάλο πανηγύρι  στην περιοχή της Πέρδικας στην Αίγινα.   Το πανηγύρι του Αγίου Σώζοντα, α...

Μια... περιήγηση στο «νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες» - Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη ΜουτσάτσουΑίγινα

"Το νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες, είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μιχάλη Μουτσάτσου  που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αναφέρεται στα λεκτικά μαργαριτάρια που συνέλεξε ο συ...