ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με παρέμβαση των βουλευτών Α' Πειραιά & Νήσων Χριστόφορου Μπουτσικάκη και Κώστα Κατσαφάδου δόθηκε παράταση μέχρι 15 Οκτωβρίου στις πέργκολες της παραλίας

Με γνώμονα τη σωτηρία της τουριστικής περιόδου αλλά και  να μη ζημιωθούν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στις δεκάδες επιχειρήσεις της παραλίας  της πόλης της Αίγινας, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

 

Προηγήθηκε η επίδοση τσουχτερών προστίμων προς το Δήμο και τις επιχειρήσεις και ορίστηκε η άμεση κατεδάφιση των κατασκευών μέσα στον Αύγουστο. Η ενδεχόμενη και άμεση κατεδάφιση αυτών των κατασκευών, θα επέφερε την απόλυτη οικονομική καταστροφή για την Αίγινα, κάτι που διαπίστωνε με έγγραφό της και η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Αίγινας.

 

Ευτυχώς όμως το κενό της θεσμικής εκπροσώπησης των επαγγελματιών του νησιού από το αρμόδιο Επιμελητήριό τους, κάλυψε άμεσα και καταλυτικά ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με ειδική τροπολογία ανέστειλε τις κατεδαφίσεις έως και τη 15η του Οκτώβρη, εξυπηρετώντας έτσι το κοινό καλό, δίνοντας ανάσα σε επαγγελματίες και εργαζόμενους, που έβλεπαν να χάνουν ξαφνικά τη γη κάτω από τα πόδια τους.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeus Press, για το θέμα παρενέβη και ο νεοεκλεγμένος Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή για το μείζον θέμα που έχει προκύψει

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτσικάκης μαζί με τον βουλευτή Β' Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο ήταν αυτοί που κατέθεσαν πριν από λίγες μέρες και σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των απορριμμάτων στην Αίγινα.

 

Επίσης στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της βουλής ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων κος Κώστας Κατσαφάδος παρενέβη και κατέθεσε τροπολογία.

 

Ωστόσο τοπικοί φορείς του νησιού, αφήνουν σαφείς αιχμές για τις αποστάσεις που κράτησε από το μείζον αυτό ζήτημα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο οποίο και ανήκει η σημαντική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές μας, κομβικός στην επίλυση του ζητήματος ήταν ο ρόλος που έπαιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος και υλοποίησε τις εντολές του κ. Καραμανλή σε χρόνο dt!

 

Βασιζόμενος σε προϋπάρχουσα νομοθεσία και παρόμοιες αποφάσεις (υπενθυμίζουμε την αντίστοιχη περίπτωση του Μικρολίμανου), ο κ. Καραγιάννης μέσα σε λίγες ώρες είχες έτοιμη τη σχετική τροπολογία η οποία και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης

«Man of God»: Ταινία αμερικανικής παραγωγής για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως γυρίζεται στην ΕλλάδαΑίγινα

Έχει αποκτήσει ήδη μεγάλη δημοσιότητα η αναγγελία της είδησης για τα γυρίσματα ταινίας με θέμα  τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου από τη Σερβικής καταγωγής σκηνοθέτη Ελένα Πόποβιτς.   Σε ...

Μια εξαιρετική «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» πέρασε από το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας και τον ΠόροΑίγινα

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν οι θεατρόφιλοι της Αίγινας στις 3 Αυγούστου και του Πόρου στις 4 Αυγούστου.    Η «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» είναι μια Αγγ...