Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και φορτισμένη συναισθηματικά ημέρα έζησε η ενορία της Αγίας Τριάδας στο Βαθύ της Αίγινας το Σάββατο 23 Μαΐου 2026. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ανδρέα Γιάππαπα, ο οποίος κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό.
Στο ιερό μυστήριο συμμετείχαν πολλοί ιερείς τόσο από το νησί της Αίγινας όσο και από την Αθήνα, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ναό για να τιμήσει τον νέο κληρικό.
Η συγκίνηση του Ποιμενάρχη και του νέου Διακόνου
Ο νέος Διάκονος, Ανδρέας Γιάππαπας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε με βαθιά πνευματική συγκίνηση στο μέγεθος της Ιερωσύνης και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη και στήριξη.
Η στιγμή ήταν εξίσου φορτισμένη και για τον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ, καθώς ο νεοχειροτονηθείς τυγχάνει κατά σάρκα συγγενής του. Ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, μοιράστηκε με τους πιστούς προσωπικά παιδικά του βιώματα και αναμνήσεις από την ενορία του Βαθέως, ενώ παράλληλα ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, οι παριστάμενοι αναφώνησαν με θέρμη το «ΑΞΙΟΣ» για τον νέο Διάκονο.
Τιμητική διάκριση στον π. Φώτιο Αποστολόπουλο
Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θέλησε να επιβραβεύσει το έργο που επιτελείται στην ενορία, απονέμοντας το οφίκιο του Οικονόμου στον π. Φώτιο Αποστολόπουλο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του.
Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στο αρχονταρίκι του ναού, όπου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν από κοντά στον νέο Διάκονο.
Έπεται η εις Πρεσβύτερον χειροτονία στη Βουλιαγμένη
Η πνευματική πορεία του νέου Διακόνου πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα. Την ερχόμενη Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ θα μεταβεί στην Αθήνα για να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Βουλιαγμένης. Στο πλαίσιο αυτής της Θείας Λειτουργίας, θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ανδρέα, ο οποίος και θα τοποθετηθεί οριστικά στον εν λόγω ναό ως εφημέριος.