ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description

Καθαρισμός δυσπρόσιτης ακτής στο Aγκίστρι

Η ΟΖΟΝ με τη χρηματοδοτική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη καθάρισε και κατέγραψε τα απορρίμματα που επιβάρυναν δυσπρόσιτη ακτή στην περιοχή Απόνησος στο Αγκίστρι. Για τον καθαρισμό της μικρής ακτής συνολικού μήκους 45 μέτρων χρειάστηκαν δύο ημέρες εργασίας, καθώς οι ποσότητες των απορριμμάτων ήταν πολύ μεγάλες.

 

Στις δύο ολοήμερες δράσεις καθαρισμού, εθελοντές και προσωπικό της ΟΖΟΝ συνέλεξαν συνολικά 8.929 απορρίμματα μεγαλύτερα από 2,5 εκατοστά καθώς επίσης και αμέτρητα μικρότερα. Από αυτά, 8.633 ήταν πλαστικά αντικείμενα εκ των οποίων 3.801 υλικά και συσκευασίες μιας χρήσης και 2.362 κομμάτια φελιζόλ ή κιβώτια αλιευμάτων από φελιζόλ.

 


Η συγκεκριμένη ακτή έχει δημιουργήσει κάτω από το βότσαλο υπόστρωμα από τρίμματα φελιζόλ και πολύ μικρά κομμάτια από πλαστικό, τα οποία είναι πλέον αδύνατο να διαχωριστούν και να απομακρυνθούν. Κύριες αιτίες που έχουν συμβάλει στην καταστροφή της ακτής είναι η αλιεία, η απόρριψη σκουπιδιών σε μικρό ρέμα που εκβάλλει στην παραλία καθώς επίσης και παραθαλάσσια δημοτική χωματερή στο ΒΑ άκρο του Αγκιστρίου που διασπείρει μέσω θαλασσίων ρευμάτων απορρίμματα στις νότιες ακτές του πανέμορφου νησιού αλλά και στον κόλπο της Επιδαύρου.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Συνάντηση των δημάρχων Νήσων Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκλογών της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού τ...

image descriptionΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ένα σημαντικό λιμενικό έργο που θα συμβάλλει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Αγκιστρίου, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, παραδίδουν σήμερα στους κατοίκους και τους επισκέ...