ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Νήσων

Η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, σχετικά με τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και για την λήψη μέτρων συντονισμού, πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Δ/ντής Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ευστράτιος Δαβάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Ιωάννης Σταμούλης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, του Ο.Α.Σ.Π., της ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΥΔΑΠ, φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τους καλωσόρισε και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και ήσυχη αντιπυρική περίοδο. Τους ευχαρίστησε για την αρμονική συνεργασία που οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα κατά την χειμερινή περίοδο, χωρίς πλημμυρικά φαινόμενα. Σε αυτό συνέβαλλε και η Περιφέρεια Αττικής με τα προγραμματισμένα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε και εκτέλεσε, όπως είναι η κατασκευή γεφυριών, καθαρισμοί ρεμάτων και τα πλέγματα αντιστήριξης από τις καταπτώσεις βράχων. 
Στη συνέχεια, συνέστησε στους Δήμους την έγκαιρη απομάκρυνση όλων των κλαδεμάτων και των υλικών που μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει εύφλεκτα υλικά, καθώς και να υποχρεώσουν τους πολίτες να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους. Επίσης, επανέλαβε ότι οι Δήμοι οφείλουν να προβούν στην κατάρτιση σχεδίων οργανωμένης εκκένωσης των οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Προς το Πυροσβεστικό δε Σώμα υπέδειξε την στρατηγική διασπορά των μέσων και οχημάτων για άμεση αντιμετώπιση πιθανών εστιών και την ενίσχυση των πυροσβεστικών κλιμακίων και πυροφυλακίων σε όλα τα νησιά και ιδιαιτέρως στο Αγκίστρι. Ο κ. Χατζηπέρος ανέφερε ότι στο νησί του Αγκιστρίου λειτουργεί και το πρώτο αντλιοστάσιο πυρόσβεσης σε λιμάνι και προτείνεται να γίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα νησιά. 
Από τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε την έγκαιρη αποψίλωση και αποξήλωση στις περιοχές αρμοδιότητας της και την συνέχιση της αντικατάστασης των καλωδίων που διέρχονται μέσα από δασικές εκτάσεις με επενδεδυμένα καλώδια. 
Αναφορικά με τον ΟΑΣΠ και στο πλαίσιο της δημιουργίας αντισεισμικής κουλτούρας, πρότεινε τη συνέχιση των εργαστηρίων σεισμικής αντιμετώπισης στα σχολεία και στους Δήμους με ρεαλιστική προσομοίωση κατά το δυνατόν.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπέρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή και απαιτείται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης

Ο Χρήστος Πάλλης στο SM: Γνώμονας, η αναπτυξιακή προοπτική των νησιωτικών ΔήμωνΕλλάδα

Με «εμπειρία – γνώση – όραμα», σύμφωνα με το σύνθημά του, κυρίως όμως με αγάπη για τον Σαρωνικό, ο Χρήστος Πάλλης διεκδικεί την ψήφο μας με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού στην Περ...

383 χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας στους δήμους του Πειραιά και των νησιώνΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 16.910.000,00 ευρώ σε Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά  για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δ...

Επίσκεψη εργασίας της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου σε Αγκίστρι και ΑίγιναΑίγινα

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε χθες και σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο Αγκίστρι και στην Αίγινα. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη της προόδου των σοβαρ...

Πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης στο Σχέδιο Νόμου για την τροποποίηση του Ν. 2971/2001ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Με την νέα ρύθμιση (αρ.86 Ν.4504/17) για την νομιμοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων σε ακτές και για την προστασία των λιμενικών έργων από προσάμμωση, αναγνωρίζουμε ότι καταβάλλετα...

Η υπηρεσία διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) ενημερώνει τους χρήστες μουσικών έργων στον ΑργοσαρωνικόΣΠΕΤΣΕΣ

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων – ΕΥΕΔ λάβαμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους χρήστες μουσικών έργων στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Η επιστολή αφο...