ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπές στην πόλη: Αύγουστος στο ΚΠΙΣΝ - Όλο το υπέροχο Πρόγραμμα!

Διακοπές στην πόλη:
Αύγουστος στο ΚΠΙΣΝ

Βόλτες κατά μήκος του Καναλιού με φόντο σιντριβάνια που στροβιλίζονται και ένα παγωτό στο χέρι, «τυχαίες» συναντήσεις με εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις στον δημόσιο χώρο, παραστάσεις για όλη την οικογένεια στο Θόλο, ξέγνοιαστο παιχνίδι στους Πίδακες Νερού, κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο, καλοκαιρινά DJ sets στον Φάρο την ώρα που δύει ο ήλιος, θερινά αναγνώσματα, δημιουργικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το καλοκαίρι στην πόλη δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστικό!

 
Εκδηλώσεις

Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι

Εντυπωσιακές χορογραφίες εμπνευσμένες από μελωδίες μεγάλων δημιουργών και αγαπημένα pop κομμάτια παρουσιάζονται καθημερινά στα Σιντριβάνια και μας προσκαλούν να χορέψουμε στον ρυθμό τους!

Δείτε το πρόγραμμα

Sunset DJ Sets

Κάθε Τετάρτη του Αυγούστου, αγαπημένοι μουσικοί παραγωγοί στέκονται πίσω από τα decks στη βεράντα του Φάρου και «ντύνουν» το αστικό τοπίο με τη δική τους sunset ατμόσφαιρα, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ. 


Δείτε το line-up

Park Your Cinema 
Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Κλείνουμε ραντεβού στο Ξέφωτο για μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές κάτω από τα αστέρια, στις προβολές Park your Cinema και Park Your Cinema Kids.

Δείτε το πρόγραμμα

Μυθολογίες | Παραστάσεις για οικογένειες

Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε το Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες.

Δείτε το πρόγραμμα παραστάσεων

Αθλητισμός & Ευεξία

Φροντίζουμε τη σωματική μας ευεξία με καθημερινά αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες στον Στίβο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ανακαλύψτε αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και για ενήλικες

 
Εικαστικά
Louise Bourgeois | Maman
Συνεργασία NEON & Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η διάσημη γιγαντιαία αράχνη της Louise Bourgeois, Maman (1999), παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη, ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας © The Easton Foundation / Άδεια αναπαραγωγής από τον ΟΣΔΕΕΤΕ, Αθήνα, και τη VAGA at ARS, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Σταύρος Γασπαράτος & Lars Jan, LAPSΕ

Δύο δυναμικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς ενώνονται σε μια υποβλητική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που εκμηδενίζει το χρόνο και τις αποστάσεις, και δημιουργούν ένα ταξίδι-εμπειρία για τον επισκέπτη.
Έως 14/08

Περισσότερες πληροφορίες
Μυθολογίες | Νέοι Τόποι 
Σε συνεργασία με την Artworks

Ο Θόλος διαμορφώνεται σε ένα φιλόξενο νέο τόπο συνάντησης του κοινού, με πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και έργα σύγχρονης τέχνης που πραγματεύονται τη σημασία του μύθου στο παρόν.  

Περισσότερες πληροφορίες
Θοδωρής Νικολάου,  Επί νοός ειρήνη

Mια πολυπρισματική θέαση του κόσμου της ψυχικής υγείας. Μέσα από εννιά ενότητες-αναπαραστάσεις, μέρος των οποίων είναι και το προσωπικό βίωμα του φωτογράφου, ο δημιουργός μας συστήνει και μας εξοικειώνει με τον «άλλον», ο οποίος με την αντιστροφή του φωτογραφικού ειδώλου, ίσως εν τέλει να είναι ο καθένας από εμάς.
Έως 21/08

Περισσότερες πληροφορίες
ΚΠΙΣΝ 2006-2016: Καταγράφοντας Στιγμές της Κατασκευής

Οι συναρπαστικές φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου καταγράφουν στιγμές-σταθμούς μέσα στον χρόνο από τις εργασίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια κατασκευής του ΚΠΙΣΝ (2006-2016) και μας παρουσιάζουν τη γιγάντια προσπάθεια προκειμένου να γίνει το όραμα του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες
Takis, Σινιάλα
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ)

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται στη Μικρή Αγορά δύο Σινιάλα του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019). 

Περισσότερες πληροφορίες
 
Βιβλίο

Λέσχες Ανάγνωσης

Μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι συνεχίζουν τις καλοκαιρινές συναντήσεις τους στις Λέσχες Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, στον Μεσογειακό Κήπο. 


Περισσότερες πληροφορίες

Λίστες Βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Θερινά αναγνώσματα για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, μέσα από τρεις ξεχωριστές λίστες με βιβλία που μας κρατούν συντροφιά στις φετινές διακοπές.

Ανακαλύψτε τις προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

 
Αναγνώσεις
Aπολαμβάνουμε ηχογραφημένες αναγνώσεις διηγημάτων μέσα από τη διαδικτυακή ηχητική σειρά του ΚΠΙΣΝ, Αναγνώσεις.

Αλέκος Λεβίδης, Καλοκαίρι στην Καστέλα - Σκανταλιές και πειθαρχία, ακρυλικό σε ξύλο, 36x 36 εκ

 
Ψηφιακή Επίσκεψη
Μάθετε fun facts και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του ενεργειακού στεγάστρου και ανακαλύψτε τα ηχοτοπία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Επισκεφθείτε το ΚΠΙΣΝ ψηφιακά από όπου και αν βρίσκεστε
 
Σημεία εστίασης
Πεινάσατε; Στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ θα βρείτε πληθώρα γευστικών επιλογών για όλους, κάθε στιγμή της ημέρας.

Βρείτε τα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ
 
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα. 

Σύμφωνα με την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου στην Ελληνική Πολιτεία τον Φεβρουάριο του 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2021), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο.
 

Διαβάστε επίσης

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών: Προκηρύχθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμόςΠολιτισμός

Προκηρύχθηκε από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης που θα οδηγήσει στην ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, στον χώρο στο...

Απόλλωνας Σμύρνης: Αγνωστες ιστορίες στο νέο βιβλίο του Γιώργου ΑρκουλήΠολιτισμός

  Στον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Αρκουλή. Και όπως γράφει το αφιερώνει «Στους αδελφούς μας που χάθηκαν το 1922 στη Σμύρνη (...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσείαΕλλάδα

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Πρόκειται για...

«Αντιγόνη»: Διπλό ιστορικό sold out και «ρεκόρ» δεκαετίας για την Επίδαυρο - Πάνω από 18.000 οι θεατέςΠολιτισμός

Η πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων δέκα χρόνων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου έγινε η «Αντιγόνη», κάνοντας διπλό ιστορικό sold out.  Η πρωτοφανής προσέλευση του κοινού και...

Πανσέληνος Αυγούστου με εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσείαΠολιτισμός

Συναυλίες, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου που δ...

6 Αυγούστου 1961: Η Μαρία Κάλλας ερμηνεύει την Μήδεια στην Αρχαία ΕπίδαυροΠολιτισμός

Στις 6 Αυγούστου του 1961 αποθεώνεται στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου η Μαρία Κάλλας, στο ρόλο της «Μήδειας», από την ομώνυμη όπερα του Λουίτζι Κερουμπίνι.         Στο Αρχαίο θέατρ...